Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπερνούν τους 17.000 οι θάνατοι

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Parallaxi
ηπα-ξεπερνούν-τους-17-000-οι-θάνατοι-574717
Parallaxi
ΗΠΑ Κοροναϊός
Εικόνα αρχείου

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφτασαν τους 17.000 σήμερα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραμονή των Αμερικανών στα σπίτια τους βοηθά να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο. Τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.900 θάνατοι ημερησίως.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 472.000 και αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ. Σε όλον τον κόσμο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 100.000.

Μόνο η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από τις ΗΠΑ (18.279 με βάση τον χθεσινό απολογισμό), αν και ο πληθυσμός της είναι κατά πολύ μικρότερος.

Μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε, γεγονός που δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας ότι επιπεδώνεται η καμπύλη εκείνων που χρειάζονται κατεπείγουσα νοσηλεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, χθες νοσηλεύονταν στην εντατική 17 λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με την Τετάρτη. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση των βαρέως νοσούντων αφότου ξέσπασε η πανδημία.

«Και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε.

Χθες Πέμπτη καταγράφηκαν επίσης άλλοι 777 νεκροί στην Πολιτεία (από 799 την Τετάρτη) ενώ αυξήθηκε στους 290 (από 200) ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα