Αθλητισμός

Ισοπαλίες για Άρη και ΠΑΟΚ

Συνεχίζουν χέρι - χέρι στη 2η θέση της βαθμολογίας των πλέι-οφ

Parallaxi
ισοπαλίες-για-άρη-και-παοκ-752583
Parallaxi

Αν και ένα παιχνίδι με δύο καθαρά τεχνικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, προσφερόταν για καλό θέαμα και ανεβασμένη ποιότητα, εν τούτοις για λίγα μόνο διαστήματα του ντέρμπι έγινε ποιοτικό παιχνίδι με ελάχιστες συγκινήσεις και αξιόλογες φάσεις που καταχωρήθηκαν στο τέλος της αναμέτρησης.

Οι δυο ομάδες «άσφαιρες» έπαιξαν χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους και αν για τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία θα μπορούσε να θεωρηθεί… θετικό αποτέλεσμα, για τον ΠΑΟΚ το τελικό 0-0 και η απώλεια δύο βαθμών ασφαλώς δεν ήταν κολακευτικό αποτέλεσμα, μετά τις δυο νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Άρη.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε στο 7′ για τον ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ του Τζόλη που δεν δυσκόλεψε τον Διούδη. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με υπομονή να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε σαφή υπεροχή. Στο 13′, ο «Δικέφαλος» είχε την δεύτερη τελική με τον Σφιντέρσκι που μετά τον επιθετικό ελιγμό του και το τελικό σουτ, έδωσε την ευκαιρία στον Διούδη για να μπλοκάρει. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάτι να χάσουν στο παιχνίδι και απ’ αρχής παρατάχθηκαν με επιθετική διάθεση. Το τρίτο σουτ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 25′ με τον Ελ Καντουρί, με την ίδια, όμως κατάληξη όπως και τα δυο προηγούμενα. Από τα μισά του ημιχρόνου, η ποιότητα του παιχνιδιού άρχισε να πέφτει με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν επαναπαυμένοι στο «λευκό» αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος και πιο μαχητικός στο γήπεδο κερδίζοντας έδαφος και κατοχή. Αντίστροφα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε «υπνωτισμένος» κι αυτό επιχείρησε να το διορθώσει ο Γκαρσία με την έγκαιρη είσοδο των Μουργκ, Σβαμπ μετά την είσοδο του Κρμέντσικ στην ανάπαυλα. Ούτε, όμως και οι κινήσεις έφεραν αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο και στο 67′, σουτ του Μαουρίσιο έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν αποδιοργανωμένοι και εξουθενωμένοι σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, και διατηρούσαν τον έλεγχο, αφήνοντας στον ΠΑΟΚ μόνο την δυνατότητα αντεπιθέσων. Στο 79′, ο Καμπετσής βρέθηκε σε θέση βολής, ο διαιτητής Γκεστράνιους σφύριξε φάουλ σε βάρος του ΠΑΟΚ διακόπτωντας το πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων, ο παίκτης του Παναθηναϊκού πάσαρε στον Μακέντα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο Φινλανδός ρέφερι είχε διακόψει λίγο νωρίτερα, κακώς όμως, τη φάση πριν την ολοκλήρωση της, στερώντας από τον Παναθηναϊκό το ενδεχόμενο ενός γκολ. Στο 91′, ο Κρμέντσικ έχασε την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του, σουτάροντας ελάχιστα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση. O Τσέχος του ΠΑΟΚ διεκδίκησε πέναλτι στο 96′ που δεν έδωσε ο Γκεστράνιους, ενώ στο ίδιο λεπτό, ο Πασχαλάκης έσωσε την εστία του σε σουτ του Καρλίτος, που από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το «τρίποντο» στην αθηναϊκή ομάδα. Το τελικό 0-0 μπορεί να κριθεί ως δίκαιο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερη εικόνα αγωνιστικής αντίδρασης.

Δύο γκολ ο Άρης, αλλά 1-1 με τον Αστέρα

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ ο Άρης, ώστε να μείνει μόνος του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, «καπαρώνοντας» παράλληλα ένα εισιτήριο για το Conference League της προσεχούς περιόδου. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», παρά το ότι οι παίκτες του βρήκαν δίχτυα δις: ο Ντάνιελ Μαντσίνι (74’) άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, με τον Λίντσεϊ Ρόουζ (81’) να σκοράρει σε λάθος εστία, προς τέρψη των Αρκάδων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό – πέντε τελικές συνολικά (1-4) στο πρώτο τέταρτο, ωστόσο όλες ήταν (αρκετά) άστοχες. Σαφώς πιο απειλητική φάση αυτή του 23ου λεπτού για τον Αστέρα, όταν ο Λέο Τιλίκα βρήκε όμορφα τον Άντριαν Ριέρα, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουλιάν Κουέστα. Οι Αρκάδες έφταναν πιο εύκολα μπροστά στην αντίπαλη εστία – χαρακτηριστικό ότι κέρδισαν έξι (6) κόρνερ στο πρώτο ημίωρο, έναντι μόλις ενός (1) του Άρη. Το 0-0, όμως, έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, αφού και το φάουλ του Χαβιέ Ματίγια (42’) δε βρήκε στόχο.

Πιο αποτελεσματικές οι ομάδες στο δεύτερο μέρος, αν και ο Ριέρα έχασε στο 56’ – έπειτα από λάθος του Ρόουζ – ευκαιρία ανάλογη με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Εννέα λεπτά αργότερα ο Άρης είχε εξίσου καλή στιγμή, αλλά ο Αντώνης Τσιφτσής είχε απάντηση στο διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, αφού δεν χρίστηκε σκόρερ, έγινε δημιουργός: στο 74’ με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Μαντσίνι που πλάσαρε τον Τσιφτσή για το 0-1! Κι αφού ο Δημήτρης Μάνος αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 80’, μίλησε ο «άγραφος» νόμος του ποδοσφαίρου: από γύρισμα του Γιάννη Κώτσιρα, Ρόουζ και Χερόνιμο Μπαράλες έπεσαν για την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα από τον Γάλλο αμυντικό των Θεσσαλονικέων! Στο 88’ ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη, με διπλή προσπάθεια, είπε «όχι» στον Μπαράλες, διώχνοντας την μπάλα χιλιοστά προτού περάσει τη γραμμή του τέρματος, κρατώντας το 1-1 μέχρι το τέλος.

Οι «κίτρινοι» ισοβαθμούν και πάλι με τον ΠΑΟΚ (58), έχοντας τρεις βαθμούς – κι ένα παιχνίδι – περισσότερους από την ΑΕΚ (55), αλλά και επτά από τον Παναθηναϊκό (51), τέσσερις στροφές πριν το φινάλε των Play Off. Ο Αστέρας Τρίπολης (45) του Μίλαν Ράσταβατς, από την άλλη, δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο ωστόσο διατήρησε το αήττητο της έδρας στους αγώνες διαβάθμισης για τρίτο σερί ματς.

«Μίλησε» δις ο Μπρούμα

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 2-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική των Playoffs της Super League. Οι Πειραιώτες που ανέβασαν την απόδοσή τους και έγιναν πιο ουσιαστικοί στο 2ο ημίχρονο, κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς από την Ένωση, με τέρματα του Μπρούμα στο 50΄ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3, αφήνοντας στον πάγκο βασικούς παίκτες, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του ενόψει και του επερχόμενου ημιτελικού κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χιμένεθ από την πλευρά του παρέταξε την ΑΕΚ με σχήμα 3-5-2 έχοντας ταυτόχρονα πολλές απουσίες, όπως των Ολιβέιρα, Σιμόες, Μπακάκης, Χνιντ και Νταντσένκο. Ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπα και Παπαδόπουλο, αλλά σίγουρα με περισσότερες επιλογές στη διάθεση του.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η ΑΕΚ έδειξε να κινείται με αντεπιθέσεις κυρίως από τα πλάγια και με αιχμή τον Αλμπάνη που προσπαθούσε να αιφνιδιάσει την αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι, μετά το 20΄ βρήκαν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο και ήταν αυτοί που δημιούργησαν μέσα σε ένα δίλεπτο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Πρώτα στο 24΄, όταν μακρινό σουτ του Μάνταλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κρίστινσον και στη συνέχεια (25΄) με τον Τσιγκρίνσκι που δεν κατάφερε από καλή θέση σε σέντρα του Σιμάνσκι να βρει την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 37΄ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Σεμέδο για χέρι του Μπουχαλάκη, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, ενώ στο 29΄ είχε ακυρωθεί γκολ και του Βασιλαντωνόπουλου ως οφσάιντ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε το 2ο 45λεπτο με τρεις αλλαγές, αφού απέσυρε τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν και στη θέση τους πέρασε τους Μπρούμα, Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι να ανοίξει το σκορ στο 50΄, όταν σε κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ο δεύτερος γύρισε με το αριστερό προς τον Μπρούμα, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Μπρούμα στο πρωτάθλημα.

Στο 74′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, στο 90+2′ Ο Μπρούμα διπλασίασε τα τέρματα του, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νεντελτσεάρου και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για να σημειώσει το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα.

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 82
  2. Άρης 58
  3. ΠΑΟΚ 58
  4. ΑΕΚ 55
  5. Παναθηναϊκός 51
  6. Αστ. Τρίπολης 45

Επόμενη αγωνιστική – 5/5

Άρης – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – Αστ. Τρίπολης

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα