Ισπανία: Οι παίκτριες της Εθνικής αρνούνται να παίξουν μέχρι να φύγει ο προπονητής

Χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αλλά χωρίς και κάποια αιτία που να δικαιολογεί την απόφαση.


Parallaxi
ισπανία-οι-παίκτριες-της-εθνικής-αρνο-898752
Parallaxi

Χαμό έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση της πλειονότητας των παικτριών της εθνικής ομάδας να μη συνεχίσουν να φορούν το εθνόσημο λόγω της παραμονής του προπονητή, Χόρχε Βίλτνα

Καταστάσεις που δύσκολα συναντά κάποιος βιώνουν τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στη γυναικεία εθνική ομάδα της χώρας.

Ο λόγος έχει να κάνει με την είδηση-βόμβα της αποχώρησης 15 παικτριών από την εθνική ομάδα. Χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αλλά χωρίς και κάποια αιτία που να δικαιολογεί την απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με την πλειονότητα του ρόστερ, ο λόγος της αποχώρησης είναι ο προπονητής της ομάδας, Χόρχε Βίλτνα, με τις παίκτριες της εθνικής ομάδας να υποστηρίζουν ότι ο ισπανός κόουτς έχει επηρεάσει την υγεία και τη συναισθηματική τους κατάσταση και γι’ αυτό δε σκοπεύουν να φορέσουν ξανά το εθνόσημο, μέχρι να αποχωρήσει ο τεχνικός.

Οι 15 παίκτριες ωστόσο δεν είχαν στο πλευρό τους δύο πολύ σημαντικά μέλη της ομάδας: την αρχηγό, Ιρένε Παρέδες, και τη νικήτρια της Χρυσής Μπάλας, Αλέξια Πουτέγιας, με τη δεύτερη πάντως να μη συμμετέχει στη δράση, καθώς έτσι κι αλλιώς απουσίασε από το τελευταίο Ευρωπαϊκό λόγω του τραυματισμού της στο γόνατο.

Η ιστορία δεν είναι φρέσκια, καθώς όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού. Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης μια μερίδα του ρόστερ εξέφρασε τα παράπονά της στην Ομοσπονδία, πριν φθάσουμε στο… σήμερα και στα mail που έστειλαν οι 15 παίκτριες.

Η Ομοσπονδία πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν ανέχεται καμία τέτοια στάση, θέτοντας εκτός εθνικής και τις 15 παίκτριες. Μάλιστα, με επίσημη ανακοίνωση, η Ισπανική Ομοσπονδία αναφέρει ότι όποια θελήσει να επιστρέψει στην ομάδα θα πρέπει πρώτα να απολογηθεί δημοσίως, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πέρα από τον αθλητισμό είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας».

«Η RFEF δε θα επιτρέψει στις παίκτριες να αμφισβητήσουν τη συνέχεια του προπονητή, καθώς η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν είναι μέρος του ρόλου τους» ανέφερε η δήλωση. «Η Ομοσπονδία δε θα δεχτεί την άσκηση οποιουδήποτε τύπου πίεσης από οποιαδήποτε παίκτρια όταν πρόκειται να πάρει αθλητικές αποφάσεις. Αυτός ο τύπος δολοπλοκίας δεν ταιριάζει στις αξίες του ποδοσφαίρου ή του αθλητισμού και είναι επιζήμιος.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η μη απάντηση στην κλήση από την εθνική ομάδα χαρακτηρίζεται ως σοβαρή παράβαση και μπορεί να οδηγήσει σε αναστολές μεταξύ δύο και πέντε ετών. Όμως, η RFEF, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αυτών των παικτριών, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δε θα φθάσει τα πράγματα σε αυτό το άκρο, ούτε θα ασκήσει πίεση στις παίκτριες.

Απλώς δε θα καλέσει όσες παίκτριες δεν επιθυμούν να φορέσουν τη φανέλα της Ισπανίας. Η RFEF θα καλέσει μόνο παίκτριες που είναι αφοσιωμένες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παίζουν με νεαρές. Η εθνική ομάδα χρειάζεται παίκτριες που είναι αφοσιωμένες στο έργο και την υπεράσπιση των χρωμάτων μας και που είναι περήφανες που φορούν τη φανέλα της Ισπανίας. Οι παίκτριες που υπέβαλαν την παραίτησή τους θα επιστρέψουν στο μέλλον μόνο εάν παραδεχτούν το λάθος τους και ζητήσουν συγγνώμη» αναφέρει στην επίσημη τοποθέτηση της η Ισπανική Ομοσπονδία, πετώντας έτσι το μπαλάκι στις 15 παίκτριες, οι οποίες πάντως δε δείχνουν πρόθυμες να αλλάξουν στάση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα