Διεθνή

Ιστορική χιονόπτωση σε πόλη της Κίνας

Το περισσότερο χιόνι που έχει πέσει από το 1905.

Parallaxi
ιστορική-χιονόπτωση-σε-πόλη-της-κίνας-841864
Parallaxi
Πηγή: Twitter

Ρεκόρ χιονόπτωσης κατέγραψαν περιοχές της βορειανατολικής Κίνας εξαιτίας των σφοδρών χιονοθύελλών που πλήττουν την ασιατική χώρα και έφεραν «βουτιά» στον υδράργυρο έως και 14 βαθμούς.

Στην πρωτεύουσα Shenyang, στην επαρχία Liaoning, η μέση χιονόπτωση έφτασε τα 51 εκατοστά.

Πρόκειται για την υψηλότερη καταγεγραμμένη χιονόπτωση από το 1905, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Στη γειτονική Μογγολία, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 5.600 επλήγησαν μετά από μια σφοδρή χιονοθύελλα.

Μετεωρολόγοι στην πόλη Tongliao της Μογγολίας είπαν στην κρατική εφημερίδα Global Times ότι η χιονοθύελλα ήταν ένα εξαιρετικά τυχαίο και ξαφνικό ακραίο καιρικό γεγονός.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες εγείρουν ανησυχίες για τη διατήρηση της θερμοκρασίας των σπιτιών σε μια περιοχή που επλήγη από διακοπές ρεύματος νωρίτερα φέτος. Η βορειοανατολική περιοχή της Κίνας ήταν μία από τις περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις διακοπές ρεύματος τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, με το αυξανόμενο κόστος να συμβάλλει στην έλλειψη άνθρακα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, αν και η κρίση ρεύματος έχει ομαλοποιηθεί, η State Grid Corp της Κίνας είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για ενδεχόμενα ζητήματα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη Liaoning, η κυκλοφορία των οχημάτων επηρεάστηκε σοβαρά από τη σφοδρή κακοκαιρία, με τους περισσότερους σταθμούς διοδίων ταχείας κυκλοφορίας να παραμένουν κλειστοί από την Τρίτη.

Οι σταθμοί τρένων και λεωφορείων παρέμειναν επίσης κλειστοί, εκτός από εκείνους στις πόλεις Dalian και Dandong.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα