Istorima: Ξεκίνησε η συλλογή ιστοριών στη Θεσσαλονίκη

45 νέοι ερευνητές από Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Parallaxi
istorima-ξεκίνησε-η-συλλογή-ιστοριών-στη-θεσ-883713
Parallaxi

Στη Θεσσαλονίκη, την εβδομάδα 7 με 11  Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση 45 νέων Ερευνητών  του Istorima από τους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών. Οι νέοι Ερευνητές εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές συνέντευξης, πρακτικές προφορικής ιστορίας, κανόνες ηχοληψίας και φωτογράφισης από την ομάδα εκπαίδευσης του Istorima. 

Οι 45 νέοι Ερευνητές, 42 στο νομό Θεσσαλονίκης και 3 στο νομό Σερρών, για τους επόμενους 6 μήνες θα συλλέγουν αφηγήσεις, παλιές και σύγχρονες, από ανθρώπους του τόπου τους συμμετέχοντας στο έργο του Istorima για τη δημιουργία ενός μεγάλου Αρχείου Προφορικών Ιστοριών από όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί  πάνω από 9.000 ιστορίες από τους 400 Ερευνητές που έχουν ήδη εργαστεί στο Istorima σε διαφορετικούς νομού της χώρας.

Στην ιστοσελίδα istorima.org παρουσιάζονται σε podcast, video και γραπτές, ιστορίες αφηγητών, ενώ τους επόμενους μήνες  θα βγει στο διαδίκτυο και το Archive.Istorima.org όπου θα φιλοξενούνται ολόκληρες οι συνεντεύξεις των αφηγητών που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους για να διασωθούν για πάντα.

Το Istorima είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει σκοπό να διασώσει τις ιστορίες του τόπου μας μέσα από την προσφορά προσωρινής απασχόλησης σε νέους όλης της χώρας. Το  έργο υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Ιδρύτριες του έργου είναι η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) Katherine Fleming.

Το Istorima καλεί όλες και όλους να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας.  Κάθε άνθρωπος έχει μία ιστορία που αξίζει να διασωθεί.

Διαβάστε επίσης:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα