Διεθνή

Ιταλία: Τραγικές πλημμύρες στην περιφέρεια Emilia Romagna – Πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι

Πάνω από 10.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Parallaxi
ιταλία-τραγικές-πλημμύρες-στην-περιφ-1008852
Parallaxi

Τραγικές είναι οι στιγμές που βιώνει η περιφέρεια της Emilia Romagna της Ιταλίας, καθώς οι νεκροί από τις πλημμύρες έφτασαν τους εννιά, ενώ δεν έχει δοθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.

Πάνω από 10.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιφέρεια και τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα την ώρα που οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή κόβουν την ανάσα. Οικογένειες με τα παιδιά τους προσπαθούν να σωθούν από τα ορμητικά νερά που έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις.

Εχουν υπερχειλίσει τουλάχιστον 21 ποταμοί οι οποίοι έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε κάποιες περιοχές έπεσαν έως και 500 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις 36 ώρες, όταν στην Εμίλια Ρομάνια πέφτουν συνολικά 1.000 χιλιοστά βροχής μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τα ακραία χαρακτηριστικά που είχε η συγκεκριμένη κακοκαιρία για την οποία ήταν προετοιμασμένος εδώ και μέρες ο κρατικός μηχανισμός της χώρας.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν 5 ελικόπτερα, 9 λέμβοι, 6 σκάφη, πάνω από 600 πυροσβέστες και 26 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους 37 συνολικά δήμους στην Περιφέρεια της Αιμίλια Ρομάνια που έχουν βυθιστεί κυριολεκτικά κάτω από το νερό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις εκτεταμένες πλημμύρες εντοπίζονται στην Τσεζένα, το Φορλί και την Φαέντσα, ενώ ο δήμαρχος στο Κάστελ Μπολονιέζε έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό, καθώς η πόλη έχει μείνει χωρίς ρεύμα και φαγητό.

Τεράστια είναι τα προβλήματα καταγράφονται και στις περιφερειακές οδούς, με την κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί σχεδόν παντού, ενώ και τα δρομολόγια των τρένων σε κάποιες περιοχές έχουν ανασταλεί.

Ο ποταμός Σάβιο στην πόλη Τσεζένα υπερχείλισε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά, ενώ αστυνομικοί  βοήθησαν δεκάδες ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Δραματική ήταν η διάσωση μιας γυναίκας η οποία έμενε σε ένα ισόγειο… Εγκλωβίστηκε με το παιδί της με τους γείτονες να σπεύδουν να τους σώσουν, καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε συνεχώς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα