Αθλητισμός

Ήττα του Άρη στον Βόλο

Η ομάδα της Μαγνησίας πήρε το τρίποντο 

Parallaxi
ήττα-του-άρη-στον-βόλο-918000
Parallaxi

Με τον Οζέγκοβιτς ξανά σε μεγάλα κέφια (κερδισμένο πέναλτι) και σκόρερ τους Ντέλετιτς – Μπαριέντος, ο αποτελεσματικός Βόλος «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Άρη (2-0) και τον προσπέρασε στην βαθμολογία.

Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, ο Βόλος κυριάρχησε, εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες του Άρη και έβαλε τις βάσεις νίκης βρίσκοντας δύο τέρματα.

Αρχικά, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, συγκεκριμένα για τους φιλοξενούμενους στο 11′, ο Ντιόπ εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Ουές και πλάσαρε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέϊμαν ενώ ένα λεπτό αργότερα, για τους γηπεδούχους, ο Ντέλετιτς σέντραρε και ο Οζέγκοβιτς τρυπώνοντας ανάμεσα σε Φαμπιάνο – Πέερσμαν έπιασε κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Οι Θεσσαλοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 26′ όταν από τα δεξιά ο Άλχο βρήκε τον Οζέγκοβιτς, εκείνος ντρίπλαρε Φαμπιάνο και σούταρε με τον Κουέστα να αποκρούει ενστικτωδώς με το ένα χέρι όμως ο Ντέλετιτς πήρε εξ επαφής κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, το σύνολο του Κώστα Μπράτσου κέρδισε πέναλτι στο 29′ με τον Μαζικού να ανατρέπει τον Οζέγκοβιτς και ο Μπαριέντος εκτέλεσε εύστοχα τον Κουέστα στη δεξιά του γωνία για το 2-0.

Στο τελευταίο τέταρτο δεν σημειώθηκαν φάσεις εκατέρωθεν με τις δυνατές μονομαχίες και τα νεύρα μεταξύ των παικτών, κάτι που κόστισε την κίτρινη κάρτα στους Τσοκάνη, Μπαριέντος και Ντέλετιτς για τους Βολιώτες και αντίστοιχα Ντιόπ-Ιτούρμπε για τους Θεσσαλονικείς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δυναμικά για τον Βόλο που βρήκε δίχτυα στο 48′ με τον Μεζκίδα, όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση VAR καθώς ο Οζέγκοβιτς, στην αρχή της φάσης, ήταν εκτεθειμένος.

Oι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55′ καθώς ο Άλχο ανέτρεψε τον Ιτούρμπε, εκτός περιοχής, που έφευγε απέναντι στον Κλέιμαν και αποβλήθηκε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πάλμα εκτέλεσε ωραία το φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέϊμαν.

O Άλαν Πάρντιου προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 με κεντρικούς χαφ τους Γκαρσία-Γκαρθία και επιθετικό δίδυμο τους Γκρέι-Ζερβίνιο περνώντας τους δύο τελευταίους ως αλλαγή. Η καλύτερη στιγμή του Άρη καταγράφηκε στο 67′ όταν ο Μαντσίνι εκτέλεσε κόρνερ με τον Κλέϊμαν να βρίσκει τη μπάλα και αυτή βρήκε στο δοκάρι για να περάσει κόρνερ ενώ στο 82′ ο Εμπακατά μπήκε πλάγια δεξιά στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το φινάλε του ματς με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα δυνατό τρίλεπτο και καλές στιγμές στο 87′ με τον Ζερβίνιο να εκτελεί άστοχα εντός περιοχής από πλεονεκτική θέση ενώ στο 90′, ο Ιβοριανός συνέκλινε αποφεύγοντας τον Τσοκάνη και να εξαπέλυσε δυνατό σουτ όμως ο Κλέϊμαν απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Μαντσίνι πήγε να σκοράρει ξανά με απευθείας κόρνερ όμως ο Κλέϊμαν έδιωξε σε κόρνερ.

Oι συνθέσεις:

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ουές, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Φερνάντες, Ντέλετιτς (Πίρινεν 70′), Μεζκίδα (Ματίγια 64′), Οζέγκοβιτς (Kούτσιας 86′).

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πέερσμαν (Ενκουλού 46′), Μαζικού, Ντιόπ (Γκαρσία 46′), Νταμπό (Γκρέι 68′), Ιτούρμπε (Καμάτσο 79′), Μαντσίνι, Γκαρθία, Πάλμα (Ζερβίνιο 74′).

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα