Ελλάδα

Κ. Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για κολώνες

Όσα δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ενέργειας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Parallaxi
κ-χατζηδάκης-η-δεη-δεν-έχει-χρήματα-ού-465741
Parallaxi

90 εκατ. ευρώ κέρδη είχε η ΔΕΗ το 2014 και τώρα 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ”καλημέρα”;» είπε για την ακρίβεια ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του πριν από λίγη ώρα σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. «Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ» διευκρίνισε πάντως ο υπουργός.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας. «Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα» πρόσθεσε.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση… Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης», σημείωσε ο υπουργός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι έχει γίνει μια σειρά από κακές επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική αυτή του θέρους του ’15 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος.

«Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό «η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα