Ελλάδα

Και δεύτερος επιβάτης στα ταξί τις επόμενες μέρες

Στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του κορονοϊού

Parallaxi
και-δεύτερος-επιβάτης-στα-ταξί-τις-επό-297080
Parallaxi

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για τις πτήσεις εσωτερικού.

Και δεύτερος επιβάτης θα μπορεί σύντομα να μπαίνει στα ταξί, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με φόντο τη σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω κορονοϊού.

Μιλώντας στον AΝΤ1 σημείωσε ότι θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου από τις επόμενες ημέρες να υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνει και δεύτερος επιβάτης στα ταξί.

Όπως παραδέχθηκε, δύο άνθρωποι οι οποίοι μένουν στο ίδιο σπίτι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη μετακίνησή τους με την ισχύουσα ρύθμιση.

Τι είπε για τις αεροπορικές πτήσεις Αναφερόμενος στις αεροπορικές πτήσεις προς την Ελλάδα από το εξωτερικό, ο υπουργός ανέφερε ότι στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να παρουσιαστεί σχέδιο από την Κομισιόν έως τα μέσα Μαΐου.

Επεσήμανε, πάντως, ότι δεδομένου πως είναι δύσκολο να επιτευχθεί πανευρωπαϊκή συμφωνία, η Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει συνομιλίες για διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, στις οποίες υπάρχουν λίγα κρούσματα. Τόνισε εξάλλου ότι αναζητείται μια χρυσή τομή για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, παρατήρησε ότι υπάρχει οδηγία (ΝΟΤΑΜ) σε ισχύ έως τις 18 Μαΐου και προανήγγειλε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου – ανάλογα με την εξάπλωση του κορονοϊού και τις εισηγήσεις των ειδικών – η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι η Ελλάδα έχει προτείνει υγειονομικό πιστοποιητικό της ΕΕ, δηλαδή ο ταξιδιώτης να έχει κάνει ένα τεστ 48 ή 72 ώρες πριν πετάξει.

Για τα εκδοθέντα εισιτήρια, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή, ώστε και να μην υποστούν περισσότερες ζημιές οι αεροπορικές εταιρείες και να προστατευθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

«Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω το καταναλωτικό κοινό και τους επιβάτες, είναι ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους», συμπλήρωσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα