Διεθνή

Και η Γερμανία λέει «αντίο» στην πανδημία

Αίρεται η υποχρέωση χρήσης µάσκας στα υπεραστικά τρένα.

Parallaxi
και-η-γερμανία-λέει-αντίο-στην-πανδη-880874
Parallaxi

Η χώρα αφήνει πίσω της το τελευταίο γενικά ισχύον μέτρο προστασίας από την πανδημία, καθώς οι μάσκες προσώπου δεν είναι πλέον υποχρεωτικές στα τρένα από την Πέμπτη.

Αφού ορισµένες οµοσπονδιακές περιφέρειες εγκατέλειψαν τους τελευταίους µήνες την υποχρέωση χρήσης µάσκας στα τοπικά και περιφερειακά τρένα, η οµοσπονδιακή κυβέρνηση ακολούθησε το παράδειγµα και αφαίρεσε την υποχρέωση χρήσης µάσκας στα υπεραστικά τρένα.

Η Γερμανία ήταν μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που διατηρούσε την εντολή χρήσης μάσκας σε ορισμένους τομείς της δημόσιας ζωής. Στο εξής, οι περιορισμοί COVID-19 παραμένουν σε ισχύ μόνο για ορισμένα περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, όπως τα νοσοκομεία και οι οίκοι ευγηρίας.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, εν τω μεταξύ, σηματοδότησε την είσοδο της Γερμανίας σε μια νέα εποχή διαχείρισης της πανδημίας, ασκώντας κριτική στα μέτρα αποκλεισμού που είχαν ληφθεί στην αρχική φάση της πανδημίας – τότε που ο σοσιαλδημοκράτης δεν είχε ακόμη αναλάβει την εξουσία, αλλά είχε κάνει συχνές δημόσιες εμφανίσεις ζητώντας αυστηρότερους περιορισμούς.

Τότε, τα μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών έδιναν λάθος έμφαση, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF, αναφέροντας ως παράδειγμα το κλείσιμο νηπιαγωγείων και σχολείων.

«Αυτά τα δρακόντεια μέτρα – απαγόρευση να βγαίνουν έξω οι άνθρωποι, να φορούν μάσκες στην ύπαιθρο, να κλείνουν τις παιδικές χαρές των παιδιών έξω – αυτά ήταν πράγματα που δεν θα γίνονταν πλέον σήμερα», είπε.

Ο συντηρητικός υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ, ο οποίος είχε ήδη αναλάβει καθήκοντα νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Αντιδράσαμε με αίσθηση του μέτρου στις νέες εξελίξεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και καταστήσαμε περισσότερες ελευθερίες δυνατές όσο πιο γρήγορα επέτρεπε η κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει σοβαρά αυτό», ανέφερε σε δήλωσή του.

ΠΗΓΗ: euractiv.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα