Καιρός

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Ελλάδα – Ντύθηκε στα λευκά και η Θεσσαλονίκη

Επελαύνει το νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα του Σαββάτου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Parallaxi
έπεσαν-τα-πρώτα-χιόνια-στην-ελλάδα-ντ-969662
Parallaxi

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές της Ελλάδας από χθες, το βράδυ του Σαββάτου (25/11), με την άφιξη της νέας κακοκαιρίας.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις περιοχές του Χορτιάτη και του Ωραιόκαστρου, με τους κατοίκους να καταγράφουν στιγμιότυπα από τη “βροχή” των χιονονιφάδων, ενώ η θερμοκρασία έπεσε κάτω το μηδενός κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε βίντεο από τον Χορτιάτη:

Δείτε βίντεο από το Ωραιόκαστρο: 

Στα λευκά χθες το βράδυ ντύθηκαν και οι Σέρρες, με τους οδηγούς να έρχονται αντιμέτωποι με τη βραδινή χιονόπτωση, εν μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Χιόνια στη Δυτική Μακεδονία – Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από το απόγευμα του Σαββάτου στη Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση από εχθές και τα εκχιονίστηκα μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδη, χθες το βράδυ: «χιονίζει έντονα αυτή την ώρα μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Σε όλο τον οδικό άξονα της περιοχής έχουμε έντονη χιονόπτωση. Μηχανήματα της Περιφέρειας ήδη πραγματοποιούν τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου».

Χιονοπτώσεις και έντονη κακοκαιρία στα Ιωάννινα

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα, στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και στη Μηλιά Μετσόβου.

Επίσης, οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν την Πρέβεζα, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση δέντρων, τόσο περιφερειακά της πόλης όσο και στο κέντρο της. Η Πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληλες κλήσεις. Μάλιστα, ένα δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Ακόμη, στις 10:00 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, καθώς στη θέση Τέροβο έπεσε δέντρο. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Κλειστό το Πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου λόγω των θυελλωδών ανέμων 

Οι άνεμοι μέσα στη νύχτα ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ. Ένας άνδρας απεγκλωβίστηκε την νύχτα τραυματισμένος από την πυροσβεστική μέσα από όχημα μετά από τροχαίο στον Ωρωπό στην λεωφόρο Αθηνών στα Νέα Παλάτια. Το τροχαίο συνέβη όταν στο όχημα έπεσε δέντρο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Καταστροφές στην Χαλκίδα από τους ανέμους

Μεγάλες καταστροφές έφεραν στην περιοχή της Χαλκίδας οι θυελλώδεις άνεμοι της κακοκαιρίας Bettina.

Σύμφωνα με το eviaonline.gr, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καταστήματα εστίασης τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την ίδια ώρα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ξεριζώθηκαν δέντρα τα οποία έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα. Οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να απομακρύνουν τα δέντρα από τους δρόμους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόβλημα υπήρξε και με τα απορρίμματα που βρέθηκαν στους δρόμους από τους κάδους απορριμμάτων που αναποδογύρισαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δείτε φωτογραφίες: 

Διασώσεις και κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Αίσιο τέλος ειχε η διάσωση των δύο ορειβατών οι οποίοι έχασαν χθες το βράδυ τον προσανατολισμό τους στην ευρύτερη περιοχή του Καταφυγίου Βελβεντού, λογω της έντονης χιονόπτωσης.

Εντοπίστηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Περίπου μιάμιση ώρα παρέμεινε αποκλεισμένο, χθες το βράδυ λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, λεωφορείο με 45 επιβάτες στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

Με καθυστέρηση σχεδόν 2 ωρών αναχώρησε για τον προορισμό της τη νύχτα η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα και ακινητοποιήθηκε μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στέφανου, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης εξαιτίας πτώσης δέντρου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων χθες το βράδυ έκλεισε  η Πατρών- Πύργου στο ύψος του Λάππα, καθώς έπεσαν δέντρα  πάνω σε δυο αυτοκίνητα.

Δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά μόνο ζημιές.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr και skai

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα