Διεθνή

Καύσωνας στην Κίνα: Πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου

"Πορτοκαλί συναγερμός"' για το Πεκίνο.

Parallaxi
καύσωνας-στην-κίνα-πάνω-από-40-βαθμοί-κε-1000970
Parallaxi

Στα νότια προάστια του Πεκίνου, μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε θερμοκρασία 40,1 βαθμούς Κελσίου στις 2.30 μ.μ. (ώρα Πεκίνου), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το όριο των 40 βαθμών ξεπεράστηκε για πρώτη φορά από τις 29 Μαΐου 2014.

Η Πέμπτη (22/6) ήταν επίσης η θερμότερη ημέρα στο Πεκίνο για τον μήνα Ιούνιο από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται τα σύγχρονα μετεωρολογικά δεδομένα. Το προηγούμενο ιστορικό υψηλό καταγράφηκε στις 10 Ιουνίου του 1961, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 40,6°C.

Η πρωτεύουσα της χώρας ανακοίνωσε πως η περιοχή βρίσκεται σε “πορτοκαλί συναγερμό”, τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα στο σύστημα προειδοποίησης για τις καιρικές συνθήκες, αναφέροντας ότι οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου στις πιο πολλές περιοχές της πόλης από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο

Νωρίς σήμερα, η πόλη των σχεδόν 22 εκατ. ανθρώπων εξέδωσε ‘πορτοκαλί’ συναγερμό, , λέγοντας ότι οι θερμοκρασίες μπορεί να αυξηθούν έως τους 39°C στα περισσότερα τμήματα της πόλης από την [έμπτη (22/6) έως το Σάββατο (24/6).

Το Πεκίνο, το Τιαντζίν, η Χεμπέι και η Σαντόνγκ στη βόρεια και ανατολική Κίνα δέχτηκαν υψηλές θερμοκρασίες από τις φυσιολογικές για την εποχή, το οποίο οδήγησε στη ενίσχυση των προσπαθειών για προστασία καλλιεργειών, τουριστών και αναστολής εξωτερικών εργασιών για τις ώρες με την περισσότερη ζέστη.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα