Καιρός

Ο Σάκης Αρναούτογλου για τις υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες στα Βαλκάνια

Παρουσίασε τα στοιχεία και τα γραφήματα του climatebook.gr για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια.

Parallaxi
ο-σάκης-αρναούτογλου-για-τις-υψηλές-θε-633447
Parallaxi

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες στα Βαλκάνια.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε τα στοιχεία και τα γραφήματα του climatebook.gr για τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικράτησαν τις τελευταίες 3 ημέρες (20-22.10.2023) στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως στα Βαλκάνια.

Το θερμό κύμα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα Βαλκάνια με τη θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει και να ξεπερνά τους 32-33°C. Μάλιστα η απόκλιση της θερμοκρασίας ξεπέρασε ακόμη και τους 13-15°C, πάνω από την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Το Βελιγράδι που η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά και η Μολδαβία όπου σημειώθηκε μέγιστη θερμοκρασία στους 34.3°C, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά της χώρας για το μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον climatebook μάλιστα οι υψηλές θερμοκρασίες διατηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος δεν κατάφερε να πέσει κάτω από τους 25-26°C.

Το ASKMeteo έδωσε ένα δικό του πίνακα για τις υψηλότερες θερμοκρασίες:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα