Καιρός

Τσουχτερό κρύο αναμένεται και το Σάββατο

Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από πλευράς φαινομένων

Parallaxi
τσουχτερό-κρύο-αναμένεται-και-το-σάββ-1082900
Parallaxi

Το Σάββατο θα κυλήσει με αρκετό κρύο σχεδόν παντού αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κοντά στα 400 με 600 μέτρα υψόμετρο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη δυτική Κρήτη.

Οι βοριάδες στην περιοχή του Αιγαίου θα παραμείνουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 2 με 3 βαθμούς κατά μέσο όρο στα περισσότερα ορεινά. Στα δυτικά θα φτάσει τους 11, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 8 με 9 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από πλευράς φαινομένων, το κρύο όμως θα παραμείνει τσουχτερό. Στις περισσότερες περιοχές θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, ενώ στα δυτικά προς το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και κάποιες μπόρες χιονιού σε περιοχές με μεγάλα υψόμετρα.

Αρκετές βροχές αναμένονται τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά, ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νότιους και θα είναι αρκετά δυνατοί.

Το Σάββατο στην Αττική θα έχουμε συννεφιές οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα πιο βόρεια, δυτικά και ορεινά, όπου θα δώσουν μπόρες βροχής ή και χιονιού πάνω από τα 400 με 500 μέτρα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να ανοίγει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα ανατολικά πιο ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 με 4 -τοπικά έως και 5- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -1 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα