Top

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Αποκλείστηκαν χωριά στη Λάρισα- Σοβαρές ζημιές στο Πήλιο

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Αθηνάς

Parallaxi
κακοκαιρία-αθηνά-αποκλείστηκαν-χω-829033
Parallaxi

Πάνω από 30 σπίτια πλημμύρισαν ενώ δυο χωριά έχουν αποκλειστεί. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στην παραλιακή περιοχή του δήμου Αγίας από την κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά».

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίας, Αντώνης Γκουντάρας, στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης, σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 30 σπίτια στα παράλια της περιοχής αλλά και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς την Παλιουριά, με τα δυο χωριά να είναι αποκλεισμένα.

Ο δήμαρχος Αγίας σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα είναι σοβαρά και πως ο δήμος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική επιχειρούν για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές που είναι μεγάλες.

Πήλιο: Σοβαρές ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας 

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από χθες το ανατολικό Πήλιο. Η σημερινή μέρα αποκάλυψε το μέγεθός τους το οποίο αφορά σε κατολισθήσεις σε δρόμους και σπίτι. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό προκαλώντας σημαντικές ζημιές, καθώς και σε τρία οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα τα οποία, γίνεται διαχείριση ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

https://www.youtube.com/watch?v=oai_TMIqbDQ

Αυτή την ώρα σύμφωνα με το magnesianews.gr, τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα “Βλαχοχώραφα” είναι κλειστός.

Έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ζημιών από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Στην περιοχή βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

https://www.youtube.com/watch?v=VMH-beGTNZ4

Κατέρρευσαν τοίχος και στέγη από παλιό σπίτι στα Τρίκαλα

Από την κατάρρευση μέρους του παλιού σπιτιού στα Τρίκαλα δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί

Τρόμο προκάλεσε σήμερα στους πολίτες που έτυχε να περάσουν από την οδό Ζάππα στα Τρίκαλα ο θόρυβος από την κατάρρευση μέρους του τοίχου ενός παλιού σπιτιού.

Όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr, προφανώς λόγω της συνεχιζόμενης βροχής των τελευταίων ημερών μέρος του τοίχου, αλλά και της στέγης του κτίσματος κατέρρευσαν προκαλώντας μικροφθορές σε σταθμευμένα οχήματα. Ευτυχώς από την κατάρρευση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Κατέρρευσε μέρος παλιού σπιτιού στα Τρίκαλα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ magnesianews.gr/ trikalavoice.gr,

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα