Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ντύθηκαν στα “λευκά” οι Κυκλάδες – Που χιόνισε

Δείτε εικόνες και βίντεο από τα νησιά που χιόνισε.

Parallaxi
κακοκαιρία-ελπίδα-ντύθηκαν-στα-λευκ-874489
Parallaxi
από CYCLADES24

Στα “λευκά” ντύθηκαν τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, με την κακοκαιρία Ελπίδα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να δείχνει τα δόντια της με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στα πεδινά, σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Και μπορεί στην Αττική να μην έχουμε δει ακόμα πυκνές χιονοπτώσεις, οι κάτοικοι των Κυκλάδων όμως αντίκρυσαν εντυπωσιακές εικόνες το Σαββατοκύριακο, καθώς τα περισσότερα νησιά είναι κατάλευκα, με τις εντυπωσιακές εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Δεν έλειψαν ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις και τα προβλήματα, καθώς από την πυκνή χιονόπτωση απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και ορισμένα ορεινά χωριά αποκλείστηκαν.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπως αναφέρει το Cyclades24, τη Σύρο, το χιόνι στρώθηκε για τα καλά μετά από αρκετά χρόνια. Επιστρατεύθηκαν μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους στην Απάνω Μεριά στην οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων.

Xιόνια στη Σύρο, από news247.gr
Χιόνια στη Σύρο, από CYCLADES24
Χιόνια στη Σύρο, από CYCLADES24

Στη Νάξο οι εικόνες ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Σύμφωνα με τους ντόπιους, τέτοια χιονόπτωση είχε να δει το νησί από το 2002. Σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μόνο με αλυσίδες, ενώ υπήρξε και αποκλεισμός ορεινών χωριών.

Χιόνια στη Νάξο, από CYCLADES24
Χιόνια στη Νάξο, από CYCLADES24
Χιόνια στη Νάξο, από CYCLADES24
Χιόνια στη Νάξο, από CYCLADES24

Η Τήνος είναι ένα νησί συνηθισμένο στα χιόνια. Ωστόσο τέτοια ένταση χιονόπτωσης είχα πολλά χρόνια να εμφανιστεί.

Χιόνια στην Τήνο, από CYCLADES24

Μία αλλόκοτη εμπειρία βίωσαν οι την Κυριακή το βράδυ οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου ”ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π”. Ενώ βρισκόταν εν πλω, ανοιχτά της Άνδρου με προορισμό το νησί της Τήνου ξεκίνησαν να παίζουν χιονοπόλεμο! Κι όπως θα δείτε στο βίντεο, φαίνεται να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα καθώς είδαν το κατάστρωμα του πλοίου να μετατρέπεται σε… χιονοδρομικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η Πάρος ντύθηκε στα λευκά με τον χιονιά να κάνει έντονη την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές του νησιού.

Χιόνια στην Πάρο, από CYCLADES24

Η Άνδρος χτυπήθηκε περισσότερο από όλα τα νησιά των Κυκλάδων από τον χιονιά. Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας απαγορεύτηκε για προληπτικούς λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις περιοχές. Έφτασαν στο νησί ενισχύσεις από την Αττική για τον εκχιονισμό των δρόμων.

Χιόνια στην Άνδρο, από CYCLADES24

Το ίδιο λευκό σκηνικό και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με το χιόνι να έχει στρωθεί παντού. Επιπλέον, παρά τις πολικές θερμοκρασίες ένας τολμηρός νεαρός χειμερινός κολυμβητής έκανε το μπάνιο του στη χιονισμένη παραλία της Ψαρρού σα να ήταν… Αύγουστος.

Χιόνια στη Μύκονο, από CYCLADES24

Στην Αμοργό, ο χιονιάς ήταν σφοδρός κάνοντας ακόμη πιο όμορφο το νησί των Κυκλάδων.

Χιόνια στην Αμοργό, από CYCLADES24

Η Κύθνος υποδέχθηκε την “Ελπίδα” και ντύθηκε “νύφη” φορώντας τα λευκά της.

Χιόνια στην Κύθνο, από CYCLADES24

Στα άσπρα και η Σίκινος που είδε χιόνια μετά από αρκετά χρόνια.

Χιόνια στη Σίκινο , από CYCLADES24

Η κακοκαιρία δεν ξέχασε ούτε τη μικρή Δονούσα. Είχαν πολλά χρόνια να δουν τέτοιες εικόνες οι κάτοικοι του νησιού.

Χιόνια στη Δονούσα , από CYCLADES24

Στη Σέριφο η κακοκαιρία έβγαλε ένα πλοίο στην παραλία!

Χιόνια στη Σέριφο , από CYCLADES24

Όσον αφορά την Εύβοια, η πυκνή χιονόπτωση στα Κριεζά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ξεκίνησε από νωρίς χθες το βράδυ ενώ το χιόνι σκέπασε τα πάντα ακόμη και τον επαρχιακό δρόμο Λεπούρων – Καρύστου.

Πηγές: news247.gr / parapolitika.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα