Ελλάδα

Εύβοια: Διακοπές ρεύματος λόγω χιονοθύελλας- Πάγωσε η θάλασσα στο λιμάνι

Παράλληλα, απεγκλωβίστηκαν οχήματα που είχαν κολλήσει στον δήμο Ωρωπού

Parallaxi
εύβοια-διακοπές-ρεύματος-λόγω-χιονοθ-639365
Parallaxi

διακοπή ρεύματος

Μαίνεται ακόμα η κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Εύβοια. Από το πέρασμά της έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, μετά από χιονοθύελλα που προκάλεσε η κακοκαιρία Φίλιππος στην περιοχή της Καμαρίτσας στην Εύβοια, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

Αποτέλεσμα, να γίνουν ζημιές στο δίκτυο – όπως αναφέρει το evima.gr – και οι κάτοικοι του χωριού να μείνουν χωρίς ρεύμα, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Κακοκαιρία Φίλιππος – Εύβοια: Διακοπές ρεύματος από χιονοθύελλα που έριξε δέντρα πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ

Χωρίς ηλεκτρικό είναι και τα χωριά του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, Καστέλλα, Σταυρός, Κοντοδεσπότι, Κυπαρίσσι, Παγώντας και Άκρες.

Για τον λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα από την Καστέλλα μέχρι το Δερβένι στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Απεγκλωβίστηκαν οχήματα που είχαν κολλήσει στον δήμο Ωρωπού

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα σε όλη την επικράτεια του δήμου Ωρωπού. Το χιόνι πέφτει, ωστόσο η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πως για την ώρα το βασικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό και τα μηχανήματα θα συνεχίζουν να επιχειρούν.

Στον ανηφορικό δρόμο Συκαμίνου-Αυλώνας προς το Μοναστήρι αναγκάστηκαν να σταματήσουν κάποια οχήματα, όμως επενέβη άμεσα η Πολιτική Προστασία του δήμου και κατά τις 4:30 το απόγευμα απεγκλωβίστηκαν, χωρίς άλλες επιπτώσεις.

Οι δημοτικές υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή και τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να μην κλείσουν οι βασικές οδικές αρτηρίες και να επέμβουν όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Εύβοια: Πάγωσε η θάλασσα στο λιμάνι του Καράβου

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» έκαναν τη θάλασσα στον Κάραβο Αλιβερίου να παγώσει στην δεξιά πλευρά του λιμανιού, το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ..

Σημειώνουμε πως οι θερμοκρασίες που επικρατούν στον Κάραβο Αλιβερίου τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα τις νύχτες, είναι πολύ χαμηλές.

Το θαλασσινό νερό με περιεκτικότητα 35 %ο (στα χίλια) αλάτι, παγώνει στους -2 βαθμούς.

Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε αλάτι τόσο πιο χαμηλή θερμοκρασία απαιτείται για να παγώσει.

Κανονικά η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας

Ελεύθερη είναι πλέον η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 19.40, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα έγινε επίσης άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω.

Ελεύθερη η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των βαρεών οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτική Περιφερειακή λεωφόρου Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 18.15, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από το 471 χιλιόμετρο έως το 400 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, που είχε τεθεί σε ισχύ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ, Evima

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα