Ελλάδα

Κακοκαιρία Μήδεια: Βολές ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση

Απάντηση στην κριτική έδωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Θοδωρής Λιβάνιος.

Parallaxi
κακοκαιρία-μήδεια-βολές-συριζα-για-τη-293432
Parallaxi
Εικόνα Αρχείου

Κόντρα για την κακοκαιρία «Μήδεια» ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, από το βήμα της Ολομέλειας έκανε λόγο για “μπάχαλο” στη διαχείριση της “Μήδειας” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκοψε χθες στα δύο τη χώρα προληπτικά.

“Δημιουργήθηκε μπάχαλο από μια κακοκαιρία που την αναμέναμε εδώ και 10 μέρες”, ανέφερε ο κ. Κάτσης και πρόσθεσε: “Κόψατε προληπτικά την Ελλάδα στα δύο, δεν καταφέρατε να κρατήσετε τους δρόμους ανοιχτούς, αφήσατε τις Σποράδες, Εύβοια, Αττική χωρίς ρεύμα, εν μέσω παγετού. Βγαίνει ο κ. Χρυσοχοϊδης και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, βγαίνει ο κ. Χαρδαλιάς να μας πει ότι το 112 ήταν αχρείαστο γιατί δεν κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, και βγαίνουν και δημοσιογράφοι να μας πουν ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα σωστά. Ωραίο επιτελικό κράτος!”.

Στις κατηγορίες του Μάριου Κάτση απάντησε ο Θοδωρής Λιβάνιος:

Έξω, αυτή τη στιγμή, η Αττική έχει τον μεγαλύτερο χιονιά που έχει να συμβεί τα τελευταία τουλάχιστον 17, 18 χρόνια. Μπορεί και παραπάνω. Και λέτε ‘γιατί κλείσαμε την Εθνική Οδό’. Μα εσείς οι ίδιοι θα ερχόσασταν εδώ και θα λέγατε ‘γιατί αφήσατε την Εθνική Οδό ανοιχτή και εγκλωβίστηκαν 500 αυτοκίνητα. Υπενθυμίζω, σε μια κακοκαιρία που ήταν το 1/10 της σημερινής κακοκαιρίας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2017, σχηματίστηκε 14 χιλιόμετρα ουρά. Ξέρετε τι κάνατε; Τους είχατε μέσα παγωμένους. Και βρήκατε την εκπληκτική δικαιολογία ότι η κυβέρνηση έκλεισε την Εθνική Οδό για να μην βάλει τον παραχωρησιούχο να σκουπίσει τον δρόμο. Και θα λέγατε εσείς οι ίδιοι σήμερα, ότι θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Δρούμε προληπτικά, σας ενοχλεί. Δεν δρούμε προληπτικά, πάλι σας ενοχλεί. Είναι ωραίο πράγμα η αντιπολίτευση τελικά. Λέτε για το ρεύμα. Πάντα πέφτουνε δένδρα πάνω στις γραμμές, όταν υπάρχει χιόνι. Αυτή τη στιγμή γύρω στα 1000 άτομα του ΔΕΔΔΗΕ και σε συνεργασία με τους δήμους, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Μπορούσαμε να το αποτρέψουμε; Ναι, να ξεριζώσουμε τα δένδρα και να κάνουμε σε μια νύχτα υπόγεια όλα τα καλώδια. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Έχετε να προτείνετε μια άλλη λύση. Να κοινωνικοποιούσαμε ας πούμε τα δένδρα, να μην έχουν χιόνι, δεν γίνεται”.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα