Επικαιρότητα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Οι περιοχές με νέες χιονοπτώσεις το βράδυ

Οι οδηγίες που δόθηκαν προς τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Parallaxi
κακοκαιρία-μπάρμπαρα-οι-περιοχές-μ-969641
Parallaxi

Η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα μας και – σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, από το βράδυ της Τρίτης (07.02.2023) αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές.

Στη νέα συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για να αξιολογηθούν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα και να επικαιροποιηθούν οι οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Πρώτον, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Δεύτερον, όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 το πρωί.
  • Τρίτον, ανάλογα με την εξέλιξη των μετερεωλογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Στο… σκοτάδι χωριά της βόρειας Εύβοιας

Επιχείρηση μεταφοράς γεννητριών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα προς την Βόρεια Εύβοια, με σκοπό την επαναφορά της ηλεκτροδότησης σε χωριά, που επί ώρες βρίσκονται στο σκοτάδι.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης τα οχήματα που κάνουν την μεταφορά έχουν κολλήσει μέσα στο χιόνι στην περιοχή Άγιος, με τους υπεύθυνους αλλά και την συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου και της Περιφέρειας υπό την επίβλεψη του Δήμάρχου Γιώργου Ψαθά και του Αντιδημάρχου Δήμου Κιαπέκου να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα οχήματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα