Ελλάδα

Κακοκαιρία: Νέες μειώσεις σε λογαριασμούς της ΔΕΗ- 700 σπίτια χωρίς ρεύμα στην Αττική

Η κατάσταση σε περιοχές της Αττικής και η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Parallaxi
κακοκαιρία-νέες-μειώσεις-σε-λογαριασ-639365
Parallaxi
attiki kakokairia

700 σπίτια κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τα συνεργεία να ακολουθούν την μέθοδο «πόρτα-πόρτα» για να ενημερωθούν πού εντοπίζεται το πρόβλημα.

Μάλιστα, κατά τον χθεσινό απολογισμό του ΔΕΔΔΗΕ, η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών οφείλεται σε πτώσεις κλαδιών ή ολόκληρων δέντρων στις γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Μόνο στην Αττική έπεσαν περίπου 1.500 δέντρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο. Συνολικά, υπήρξαν βλάβες σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις γραμμές Μέσης Τάσης. Είναι ενδεικτικό ότι περισσότεροι από 50 στύλοι ΜΤ έσπασαν, κόπηκαν περίπου 40 αγωγοί ΜΤ, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές πάνω από 40 υποσταθμοί Μέσης Τάσης.

Πρόσθετες θα είναι οι ελαφρύνσεις της ΔΕΗ για τους πληγέντες πελάτες της

διακοπή ρεύματος

Η ΔΕΗ θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

Η ΔΕΗ στέκεται δίπλα στους πελάτες της που αντιμετώπισαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω της πρόσφατης πρωτοφανούς κακοκαιρίας και ανακοινώνει επιπλέον ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΔΕΔΔΗΕ για την αφαίρεση των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές όλων των προμηθευτών, η ΔΕΗ θα τριπλασιάσει την οικονομική ελάφρυνση για τους πελάτες της, προσθέτοντας επιπλέον έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας του λογαριασμού τους. Με αυτό τον τρόπο, για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό, η συνολική έκπτωση για τους πελάτες ΔΕΗ υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 30% επί του συνόλου του λογαριασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπτώσεις θα εμφανιστούν σε λογαριασμούς των επόμενων μηνών, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης των πελατών μας.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα