Επικαιρότητα

Καλαμαριά: Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από μαθητές δημοτικού

Φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους.

Parallaxi
καλαμαριά-ηχηρό-μήνυμα-κατά-της-οπαδι-886280
Parallaxi

Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλαν, σήμερα, οι μαθητές του 18ου δημοτικού σχολείου της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά των τεσσάρων μεγαλύτερων τάξεων (Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’), φορώντας τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων έπαιξαν όλα μαζί, αγκαλιασμένα, στην αυλή, θέλοντας να αποδείξουν πως ο αθλητισμός ενώνει ανεξάρτητα με τις οπαδικές προτιμήσεις.

Η ιδέα για την υλοποίηση του προγράμματος, με τίτλο «Εσύ τι ομάδα είσαι;», ξεκίνησε από τη διεύθυνση και τους δασκάλους του συγκεκριμένου σχολείου, αμέσως μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου. Η είδηση του τυφλού οπαδικού χτυπήματος, η απώλεια της ζωής του νεαρού φοιτητή και ο τραυματισμός άλλων δύο παιδιών κινητοποίησαν τη σχολική κοινότητα.

«Το σχολείο μας δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχο και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα, με τίτλο “Εσύ τι ομάδα είσαι;” ως αποτέλεσμα του προβληματισμού και της βαθιάς μας ανησυχίας για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του 18ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς Παναγιώτα Ησαϊάδου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν συζητήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες για το θέμα της βίας, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε μια δράση, όπου όσα παιδιά το επιθυμούσαν φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων που υποστηρίζουν και αγκαλιάστηκαν στο προαύλιο του σχολείου. Παράλληλα, σηκώθηκε πανό και ακούστηκε το σύνθημα «είμαστε όλοι μία ομάδα».

«Τα παιδιά ήταν ελεύθερα, εφόσον το επιθυμούσαν, να εκφράσουν τις οπαδικές τους προτιμήσεις σ’ ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολικό και να εμπνευστούν στις αξίες της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού και της συνύπαρξης», συμπλήρωσε η κ. Ησαϊάδου.

Η ίδια πρόσθεσε πως το ίδιο πρόγραμμα θα επεκταθεί και στα μικρότερα παιδιά του σχολείου, της Α’ και Β’ δημοτικού, με διαφορετική μορφή, το αμέσως επόμενο διάστημα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πηγή: ΑΠΕ Α.Καρ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα