Επικαιρότητα

Καλαμαριά: Παιδιά διδάσκουν τον εθελοντισμό καλλωπίζοντας πάρκο

Πήραν τα πινέλα κι έπιασαν δουλειά.

Parallaxi
καλαμαριά-παιδιά-διδάσκουν-τον-εθελο-766684
Parallaxi

Πήραν τα πινέλα κι έπιασαν δουλειά, θέλοντας να ομορφύνουν το πάρκο στο οποίο περνάνε τις ελεύθερες  ώρες τους. Ο λόγος για τα παιδιά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Καλαμαριάς, τα οποία συνοδευόμενα από τους γονείς τους, πήγαν στο πάρκο επί της οδού Παπανδρέου και μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, προχώρησαν στον καλλωπισμό του.

Η δράση ξεκίνησε, με αφορμή ένα γράμμα που έστειλε η εννιάχρονη Αναστασία-Σύλια Χατζηαθανασίου, στον Δήμαρχο, ζητώντας του να βοηθήσει στην περιποίηση του αγαπημένου της πάρκου. Ο κ. Δαρδαμανέλης, αφουγκραζόμενος πάντα τις ανάγκες των παιδιών, απάντησε θετικά κι  έτσι το ραντεβού κλείστηκε για την 30η Μαΐου. Ο Δήμος παρείχε πινέλα, μπογιές και  αναρριχώμενα  φυτά, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα του πάρκου. Πριν φτάσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στο πάρκο, τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες με τις οποίες ευχαριστούσαν τον κ. Δαρδαμανέλη και τις κρέμασαν ώστε να τις δει και να τις πάρει στη συνέχεια στο γραφείο του, ως δείγμα ευγνωμοσύνης και καλής συνεργασίας.

«Το πάρκο είναι δικό σας και είμαι σίγουρος ότι το φροντίζετε. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε δράση σας. Είμαστε περήφανοι για σας, γιατί με χαρά διαπιστώνω ότι είστε υπεύθυνοι πολίτες», είπε ο κ. Δαρδαμανέλης, συνομιλώντας με τα παιδιά.

Χέρι βοηθείας έδωσαν και οι  ναυτοπρόσκοποι από το 1ο σύστημα Καλαμαριάς, ενώ τη δράση επέβλεπε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Στέλιος Ματσαρίδης. Το παρόν έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Α΄Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας. 

Εθελοντές από το Χαμόγελο του παιδιού καθάρισαν την πλαζ Αρετσούς

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μετέβη στην πλαζ Αρετσούς, όπου εθελοντές από το Χαμόγελο του παιδιού, είχαν οργανώσει, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου Καλαμαριάς, τον καθαρισμό της ακτής.

Συγκεκριμένα εθελοντές του  yousmile, του εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου και ενήλικοι εθελοντές του οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», εθελοντές του Κολλεγίου  Ανατόλια, αλλά και  εργαζόμενοι  του “vita 4 you”,  συμμετείχαν στη δράση.

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα