Διεθνή

Καλιφόρνια: Γυναίκα καλύπτει αντιρατσιστικό σύνθημα και προκαλεί αντιδράσεις

Και η πόλη την κατηγορεί για την αυθαίρετη πράξη της.

Parallaxi
καλιφόρνια-γυναίκα-καλύπτει-αντιρατ-621744
Parallaxi

H Martinez, αστυνομικός στην Καλιφόρνια, ρώτησε το κοινό εάν αναγνωρίζει την γυναίκα του viral βίντεο, η οποία καλύπτει με βαφή το σύνθημα « BLM (Black Lives Matter) » που είχε γραφτεί με έντονη κίτρινη βαφή από κατοίκους της πόλης. Ο σύντροφος της δήλωσε ότι το «παραμύθι του ρατσισμού» αποτελεί ένα ψέμα των φιλελευθέρων.

Το συμβάν σημειώθηκε την ημέρα της 4ης Ιουλίου, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου στον δρόμο είχε γραφτεί νωρίτερα την ίδια μέρα, ένα σύνθημα με τεράστια κίτρινα γράμματα Black Lives Matter.

Το σύνθημα στον δρόμο που υποστηρίζει το  κίνημα κατά της αστυνομικής βίας ήταν αποδεκτό από την τοπική κοινότητα. Ωστόσο, πλέον, πρέπει να ξαναγραφτεί, καθώς μία γυναίκα, λίγες ώρες αργότερα, με έναν κουβά μαύρου χρώματος και μία βούρτσα, ξεκίνησε απροκάλυπτα να βάφει πάνω στο σύνθημα.

Η προκλητική αυτή κίνηση τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την γυναίκα, η οποία μάλιστα φορούσε μία κόκκινη μπλούζα με τυπωμένο ένα από τα συνθήματα της πολιτικής εκστρατείας του Αμερικάνου Πρωθυπουργού Donald Trump «Τέσσερα ακόμη χρόνια».

«Έχουμε σιχαθεί αυτό το παραμύθι…Το παραμύθι της αστυνομικής βαναυσότητας, το παραμύθι της καταπίεσης, το παραμύθι του ρατσισμού- είναι ένα ψέμα…είναι ένα ψέμα των μέσων, της φιλελεύθερης αριστερά» δήλωνε ο άνδρας, o φίλος της γυναίκας, στο viral βίντεο.

Έπειτα, ο άνδρας λογομάχησε με μία διαδηλώτρια, η οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται στο πλάνο του βίντεο: «Δεν γίνεται να είσαι τόσο ανόητος, σωστά;» είπε η διαδηλώτρια, στην οποία ο άνδρας απάντησε: «Όχι, αλλά μπορείς να είσαι εσύ». Η γυναίκα ακτιβίστρια μετά επιτέθηκε λεκτικά ξανά στον άνδρα, φανερό υποστηρικτή του Trump, λέγοντας: «Όχι, βασικά δεν είμαι εγώ. Εσύ είσαι ο ανόητος της υπόθεσης».

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι « όπως φαίνεται, το ζευγάρι ήρθε με μπογιά και βούρτσα, με μοναδικό σκοπό να καλύψει το σύνθημα», μετά από έρευνα που διεξήγαγε στο κοινό για να εντοπίσει τους υπόπτους για τον βανδαλισμό.

«Η κοινότητα είχε αφιερώσει πολύ χρόνο για να γράψει το μεγάλο αυτό σύνθημα, το οποίο εντέλει καλύφθηκε με πολύ μίσος και αυθαιρεσία» ανέφεραν.

Φέτος, οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου, επισκιάστηκαν από τις διαμαρτυρίες του κινήματος «Βlack Lives Matter»:  ακτιβιστές έκαψαν την  Αμερικανική σημαία, έξω από τον Λευκό Οίκο και κατέστρεψαν  το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στην Βαλτιμόρη.

Πηγή: RT

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα