Διεθνή

Καλιφόρνια: Ο υδράργυρος άγγιξε τους 50 βαθμούς Κελσίου – Άνθρωποι παγιδεύτηκαν από τις φλόγες

Η Καλιφόρνια έχει αντιμετωπίσει σχεδόν 1.000 πυρκαγιές από τις 15 Αυγούστου, που συχνά ξεκίνησαν από κεραυνούς

Parallaxi
καλιφόρνια-ο-υδράργυρος-άγγιξε-τους-50-653865
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο youtube

Οι διασώστες στην Καλιφόρνια έσωσαν δεκάδες ανθρώπους παγιδευμένους σε μια τεράστια πυρκαγιά, καθώς τα πληρώματα συνεχίζουν να μάχονται με τις φλόγες σε όλη την πολιτεία.

Ελικόπτερα κατάφεραν να προσγειωθούν νωρίς την Τρίτη και έχουν αρχίσει να παίρνουν τους πεζοπόρους με ασφάλεια. Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έκαψαν 2 εκατομμύρια στρέμματα, αριθμός ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά, οι φλόγες καίνε έκταση μεγαλύτερη από την αμερικανική πολιτεία Ντέλαγουερ.

Η Καλιφόρνια βιώνει αυτήν την περίοδο ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Η κομητεία του Λος Άντζελες ανέφερε την υψηλότερη θερμοκρασία των 49,4 °C την Κυριακή. Οι θερμοκρασίες έχουν μειωθεί από τότε, αλλά οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να τροφοδοτούν τις φλόγες μέχρι την Τετάρτη. Στο πεδίο επιχειρούν περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες σε 25 μέτωπα ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουν.

Η Καλιφόρνια έχει αντιμετωπίσει σχεδόν 1.000 πυρκαγιές από τις 15 Αυγούστου, που συχνά ξεκίνησαν από κεραυνούς. Υπήρξαν τουλάχιστον οκτώ πυρκαγιές και περισσότερες από 3.300 κτίρια έχουν καταστραφεί, δήλωσε η κρατική υπηρεσία Cal Fire τη Δευτέρα.

Οι προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας διακόπτονται σε κατοίκους 22 κομητειών, για να αποφευχθούν οι σπινθήρες από τα ηλεκτροφόρα καλώδια που πυροδοτούν νέες πυρκαγιές. Περισσότεροι από 170.000 κάτοικοι πλήττονται.

Το 2018, 1,96 εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν – τα περισσότερο από τότε που η Cal Fire άρχισε να παρακολουθεί τους αριθμούς το 1987.

Η εκπρόσωπος της Cal Fire, Lynne Tolmachoff, δήλωσε στο Associated Press τη Δευτέρα: “Είναι λίγο ανησυχητικό γιατί ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι ιστορικά οι χειρότεροι μήνες μας για πυρκαγιές. Είναι συνήθως ζεστοί”.

Πηγή: BBC

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα