Ελλάδα

Καλύβια: Παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού ιερέα

Τι αναφέρει επώνυμη καταγγελία.

Parallaxi
καλύβια-παράνομο-νεκροταφείο-σε-αυλή-754273
Parallaxi

Εδώ και χρόνια λειτουργεί ένας ιερέας παράνομο νεκροταφείο μέσα στην αυλή του σπιτιού στα Καλύβια. Ύστερα από καταγγελίες η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” έκανε επιτόπια έρευνα, με τους τάφους διάσπαρτους στην αυλή, γύρω από ένα εκκλησάκι πλησίον του σπιτιού.

Ο ιεράς Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε χειροτονηθεί πριν πολλά χρόνια αλλά είχε παυθεί για περίπου εννέα έτη από τα καθήκοντά του, καθώς ενεπλάκη σε άλλο σκάνδαλο. Κατόπιν πιέσεων των πιστών του πάντως, ο ρασοφόρος είχε επανέλθει σε ενεργό δράση.

Ο ίδιος φέρεται να είχε αγοράσει την έκταση έναντι 100.000 δραχμών από αυτοαποκαλούμενη μοναχή, ώστε να μείνει στο σπίτι με τα δεκατρία παιδιά του.

Το παράνομο νεκροταφείο λειτουργεί ανάμεσα σε παλιοσίδερα και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Για την υπόθεση κατατέθηκε μήνυση στις αρχές του καλοκαιριού, όπου αναφέρεται πως το νεκροταφείο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Στο ένα γίνονται ταφές ενηλίκων και στο άλλο ταφές παιδιών. Ο ιερέας υποστηρίζει πως έχει «δικαίωμα» να ενταφιάζει άτομα.

«Ο ιερέας θάβει εδώ και 20 χρόνια ανθρώπους. Τα τελευταία δύο χρόνια θάβει και παιδιά», αναφέρει επώνυμα ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς που έκανε την καταγγελία. Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Κατσιφός, τονίζει πως εγείρονται και αρκετά υγειονομικά αδικήματα και κάνει λόγο για «οργανωμένο κύκλωμα».

Ο νόμος που ισχύει από την δεκαετία του 1960 προβλέπει πως μόνο οι δήμοι έχουν αρμοδιότητα να ορίζουν και να λειτουργούν κοιμητήρια. Ταφές μοναχών γίνονται και σε μοναστήρια.

Πηγή: star.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα