Καμπαγιάννης: Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε "νόμιμη επισύνδεση"
"Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση".
Με αναρτήσεις του στο facebook ο δικηγόρος και συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, απαντά στη πρωτολογία της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υπερασπιστεί τις “νόμιμες επισυνδέσεις” και τον ρόλο της ΕΥΠ.
Όπως είπε κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης:
“Τα δημόσια πρόσωπα ναι βεβαίως πρέπει να προστατεύονται και όπως σας είπα υπάρχει ένα αυξημένο φίλτρο προστασίας, όμως δεν πρέπει να διαχωρίζονται με ασπίδα την ιδιότητά τους και μόνο, και να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο. Συμφωνείτε με την άποψη την οποία διατύπωσε ο κύριος Βενιζέλος ότι επί της αρχής, κανείς βουλευτής δεν μπορεί να παρακολουθείτε. Να βγείτε κ. Τσίπρα και να το πείτε ανοιχτά, αλλά ας σκεφτούμε λίγο πώς εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή και τότε θα αντιληφθούμε όλοι τι ακριβώς εννοώ”.
“Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα”, έγραψε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ο Θ. Καμπαγιάννης, έχοντας γνώση της δικογραφίας της υπόθεσης.
Όπως ανάρτησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο προφίλ του στο Facebook:
“Fact checking: Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή”. Το αληθές: Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα. Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση”.
“Fact checking:Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η τοποθέτηση ενός διπλωμάτη αποτελεί εγγύηση για τη λειτουργία της ΕΥΠ”. Το αληθές: Διπλωμάτης ήταν και ο Ιωάννης Κοραντής, διοικητής της ΕΥΠ το 2004-2009, μετέπειτα πολιτευτής του ΛάΟΣ”.
“Fact checking: Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας είναι “ένα μικρό υποσύνολο”. Το αληθές: Το 2021, για σοβαρά αδικήματα υπάρχουν 3000 άρσεις απορρήτου, για λόγους εθνικής ασφάλειας 15.000 άρσεις απορρήτου – νόμιμες επισυνδέσεις. “Το 80% για εθνική ασφάλεια”, ανέφερε στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος (8/7/2021)”.