Top

Κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι τα κορωνοπάρτι- Εικόνες συνωστισμού στο Σύνταγμα

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού στην Ελλάδα.

Parallaxi
κάποιοι-συνεχίζουν-απτόητοι-τα-κορων-650338
Parallaxi

Μέρα με την ημέρα παρακολουθείται το επιδημιολογικό φορτίο από τον κορονοϊό στην Ελλάδα και ο ΕΟΔΥ ενημερώνει για τα νέα κρούσματα και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, σήμερα Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 70 θανάτους, 588 κρούσματα και 515 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία κατά το τελευταίο 24ωρο. Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 588 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131072, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5211 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38349 (29.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

515 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 165 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 800 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 70 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4172 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1682 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Στην Αττική συγκεντρώνεται για μια ακόμα ημέρα η πληθώρα των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο χάρτης κοροναϊού σε Ελλάδα: 172 κρούσματα σε Αττική- 100 σε Θεσσαλονίκη

Απτόητοι: Κάποιοι συνεχίζουν τα κορωνοπάρτι

Παρά την επέκταση του lockdown, και σε κάποιες περιοχές την σκληρυνσή του, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, συνεχίζοντας τα κορωνοπάρτι. Συγκεκριμένα, υπαίθριο πάρτι έστηνσαν 50 νεαροί στον Άλιμο.

Μόλις οι νεαροί αντιλήφθηκαν την αστυνομία άρχισαν να πετούν πέτρες και προσπάθησαν να διαφύγουν. Συνολικά έγιναν 15 προσαγωγές ενώ βροχή έπεσαν τα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Στον αντίποδα, μια οικογένεια από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης καταγγέλει πως έπεσε θύμα αστυνομικής βίας επειδή μέσα στο διαμέρισμά της είχε δεχθεί μια παρέα φίλων για να γιορτάσουν τη γέννηση του παιδιού τους.

Από την πλευρά της, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως υπήρξε καταγγελία για διατάραξη και ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν σύμφωνα με τους κανόνες και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές για εξύβριση.

Στο Βόλο, 40 άτομα παραβίασαν την καραντίνα και οργάνωσαν πάρτι γενεθλίων στον προαύλιο χώρο σχολείου .

Συνελήφθησαν 7 από αυτούς , τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ για παραβίαση μέτρων και άσκοπη μετακίνηση.

Με τσουχτερά πρόστιμα πλήρωσαν το γλέντι που έστησαν τέσσερις άνδρες στη Νέα Αγχίαλο Βόλου χθες το απόγευμα. Με αφορμή γιορτη παραβίασαν τα μέτρα για μη διασπορά του κορωνοϊού και έστησαν γλέντι.

Τη γιορτινη βραδυα διοργάνωσε 45χρονος στον οποίον επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ συμμετείχαν τρεις ακόμη άντρες στους οποιους επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρω.

Κοσμοσυρροή και πάλι στο κέντρο της Αθήνας παρά το lockdown

Για μία ακόμα ημέρα το κέντρο της Αθήνας «πλημμύρισε» με κόσμο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και σήμερα για αγορές με click away, κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης, παρά το lockdown.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα εορταστικό ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τραβούσαν φωτογραφίες την στολισμένη πλατεία.

Την ίδια ώρα η αστυνομία από τα μεγάφωνα έκανε συστάσεις στον κόσμο να απομακρυνθεί και να αποφεύγει τον συγχρωτισμό, εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης της Covid 19.

Κορονοϊός: Στο Open κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος λύνει όλες τις απορίες για το εμβόλιο

Οκορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Τοντ Έλεριν μίλησε αποκλειστικά στο Open TV και στην Γεωργία Γαραντζιώτη και έδωσε απαντήσεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. «Η ασφάλεια τους φαίνεται άριστη και μοιάζει με άλλα εμβόλια. Σήμερα εμβολιάστηκα με την πρώτη δόση και ήταν ανώδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τοντ Έλεριν.

O Τόντ Έλεριν είναι ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ και ως διευθυντής υπηρεσίας λοιμωδών ασθενειών στη Μασαχουσέτη καλείται συχνά στα αμερικανικά μέσα για να λύσει τις απορίες των αμερικανών πολιτών για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. «Το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται να έχει γύρω στο 52% αποτελεσματικότητα στο να εμποδίσει τη νόσο τρεις εβδομάδες πριν οι συμμετέχοντες λάβουν τη δεύτερη δόση. Πιστεύω ότι όταν ο κόσμος εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις τότε αυτή θα είναι η αρχή του τέλους του Covid-19», σημείωσε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος.

Όσον αφορά στη χρονική διάρκεια που το εμβόλιο προστατεύει από τον κορονοϊό, ο Τοντ Έλεριν σημείωσε: «Μετά την μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο ιός παραμένει στον οργανισμό μας για ένα χρόνο και το να κολλήσει κάποιος ξανά, αν και μπορεί να συμβεί, είναι σπάνιο. Όσον αφορά στους εμβολιασμούς ακόμα δεν έχουμε απάντηση γι’ αυτό. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι οι εθελοντές σε κλινικές δοκιμές απέκτησαν ανοσία για ένα μήνα. Δεν είναι λοιπόν ακόμη σαφές τι διάρκεια θα έχει η ανοσία των εμβολίων».

Για τις παρενέργειες του εμβολίου και για τον φόβο των πολιτών σημείωσε «ότι πολλοί άνθρωποι ένιωσαν έντονο πόνο όταν τους τρύπησαν με τη σύριγγα, πολλοί ένιωθαν πολύ κουρασμένοι μετά την πρώτη δόση, άλλοι είχαν πονοκεφάλους. Το προφίλ των παρενεργειών είναι ίδιες με όλων των εμβολίων».

Για το επιθυμητό ποσοστό των ατόμων που πρέπει να εμβολιαστούν για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης ξεκαθάρισε ότι «είναι ανάμεσα σε 60-80% αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, είναι πιθανό αλλά ίσως και λιγότερο από αυτό. Πιστεύω ότι αν ο μισός πληθυσμός του κόσμου εμβολιαστεί πιστεύω θα είμαστε στο δρόμο για να καταπολεμήσουμε τον ιό Covid-19».

Επιπλέον, μίλησε για τους αρνητές του εμβολίου και για την στάση που πρέπει να έχει η επιστημονική κοινότητα απέναντί τους. «Δεν θα τους ντροπιάσουμε, δεν θα τους απορρίψουμε, δεν θα ισχυριστούμε ότι όλοι είναι τρελοί. Θα πρέπει να τους πούμε όλα όσα γνωρίζουμε αλλά και όσα δεν γνωρίζουμε», τόνισε.

Σε σύνολο 2.617 rapid test ανευρέθησαν 23 κρούσματα θετικά στην covid-19

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, διενεργήθηκαν 2.617 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 23 κρούσματα θετικά στην covid-19, ποσοστό θετικότητας (0,88%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 11 άνδρες και 12 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Ελευσίνας.

Πραγματοποιήθηκαν 663 rapid test και προέκυψαν 4 θετικά (0,60%). Αφορούν σε 3 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Ελευσίνας, Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας

Πραγματοποιήθηκαν 340 rapid test και προέκυψαν 4 θετικά (1,18%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Μάνδρας

Πραγματοποιήθηκαν 327 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Ασπροπύργου, Οικισμός Ρομά Νεόκτιστα

Πραγματοποιήθηκαν 101 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Ασπροπύργου, Οικισμός Ρομά, Νέα Ζωή

Πραγματοποιήθηκαν 112 rapid test και προέκυψαν 4 θετικά (3,57%). Αφορούν σε έναν άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

ΠΕ Κοζάνης: Νεάπολη

Πραγματοποιήθηκαν 79 rapid test και προέκυψαν 4 θετικά (5,06%). Αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

ΠΕ Κοζάνης: Εράτυρα

Πραγματοποιήθηκαν 86 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Σποράδων: Σκιάθος

Πραγματοποιήθηκαν 24 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Καρδίτσας: Δημοτική Ενότητα Φύλλου, Δήμος Παλαμά

Πραγματοποιήθηκαν 132 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (0,76%). Αφορά σε γυναίκα 88 ετών.

ΠΕ Καρδίτσας: Δημοτική Ενότητα Σελλάνων, Δήμος Παλαμά

Πραγματοποιήθηκαν 62 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Κορινθίας: Επαρχιακή Οδός Γουρά-Φενέου

Πραγματοποιήθηκαν 28 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ρόδου: Μανδράκι Ρόδου

Πραγματοποιήθηκαν 100 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (1%). Αφορά σε άνδρα 53 ετών.

ΠΕ Φθιώτιδας: Λαμία

Πραγματοποιήθηκαν 360 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (0,83%). Αφορούν σε έναν άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 59 έτη.

ΠΕ Φθιώτιδας: Αγ. Γεώργιος Τυμφρηστού

Πραγματοποιήθηκαν 60 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Θεσσαλονίκης: Ποσειδώνιο

Πραγματοποιήθηκαν 81 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (2,47%). Αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

ΠΕ Θεσσαλονίκης: Καυτατζόγλειο

Πραγματοποιήθηκαν 62 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ουρές στο δημοτικό πάρκινγκ της Ελευσίνας για rapid test – Συνωστισμός στο Σύνταγμα

Ορθάνοιχτο άφησε ο Νίκος Χαρδαλιάς το ενδεχόμενο για νέα τοπικά lockdown τύπου δυτικής Αττικής και Κοζάνης και σε άλλες περιοχές της χώρας. Το MEGA έκανε αυτοψία στις κόκκινες γειτονιές, όπου όπως θα δούμε συνεχίζονται τα μαζικά τεστ και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ φωνάζουν με ντουντούκες τους πολίτες να έρθουν να εξεταστούν. Την ίδια στιγμή όμως η κάμερα του ΜEGA κατέγραψε εικόνες ασύλληπτου συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί στο Δημοτικό Πάρκινγκ της Ελευσίνας από πολίτες που έσπευσαν να κάνουν το rapid test.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τον δήμαρχο Ελευσίνας να κάνει λόγο για στόχευση.

Τα τεστ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα που κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι έχουν επιβάλλει σκληρό lockdown.

Στο ερώτημα εάν και άλλες περιοχές απειλούνται με σκληρό lockdown ο Νίκος Χαρδαλιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Χθες το βράδυ, σε μπλόκο της αστυνομίας έπεσαν έξι νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες στον Ασπρόπυργο.

Τελικά αποχώρησαν από το σημείο με το πρόστιμο των 300 ευρώ στις αποσκευές τους.

Πλατεία Συντάγματος… Ώρα 8. Η Δημοτική Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην συνωστίζονται.

Παρά το lockdown χθες το βράδυ πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

Ευχάριστη νότα η πρόταση γάμου κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Άδεια πόλη η Κοζάνη

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες στην Κοζάνη στην έρημη πλατεία, χωρίς οικογένειες και παιδικά χαμόγελα ενόψει Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα φέτος στην Κοζάνη….θα είναι διαφορετικά, αφού λόγω των μέτρων θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα.

Ένταση από αρνητές της πανδημίας

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ακόμα συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις αρνητών του κορωνοϊού και μάλιστα νωρίτερα είχαμε και επεισόδια σε μία περιοχή που βρίσκεται σε αυστηρό lockdown, τον Ασπρόπυργο.

Έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα από αρνητές του κορωνοϊού προκειμένου να «αντισταθούν» κατά του lockdown, που τέθηκε σε ισχύ στον Ασπρόπυργο συγκεντρωθούν 80 περίπου άτομα.

Το κάλεσμα ήταν για δύο σημεία, για τις 17:30 το απόγευμα, στον Ασπρόπυργο και στην πλατεία της Ελευσίνας.

Νέα μέτρα για τις αφίξεις από το Ην. Βασίλειο μετά την μετάλλαξη κορoναϊού: Σε καραντίνα 7 ημερών οι ταξιδιώτες

Σε καραντίνα 7 ημερών οι ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα. Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα. Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

ΠΗΓΗ: CNN/Mega/ AΠΕ ΜΠΕ/ Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα