Ελλάδα

Καπραβέλος: 10 Ασθενείς που είναι για ΜΕΘ βρίσκονται σε απλές κλίνες

Ασφυκτικές καταστάσεις στο Νοσοκομείο Παπανικολάου - Πέθανε 43χρονη

Parallaxi
καπραβέλος-10-ασθενείς-που-είναι-για-με-660565
Parallaxi

Με βαριά συμπτώματα κορονοϊού νοσηλεύονται 10 ασθενείς προχωρημένης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα, των οποίων το οξυγόνο βρίσκεται σε πολύ οριακά επίπεδα, χρήζουν άμεσης ανάγκης εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, αφού δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη στις δύο ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Εδώ και τουλάχιστον 10-15 μέρες στο νοσοκομείο μας δεν μπορούμε να βρούμε κρεβάτι στην εντατική γι’ ανθρώπους που υποφέρουν στα τμήματα με τις απλές κλίνες. Αυτήν τη στιγμή δέκα άτομα, με οριακά επίπεδα οξυγόνου και οι οποίοι εκτιμώ ότι χρήζουν άμεσης εισαγωγής σε ΜΕΘ, περιμένουν να βρεθεί κρεβάτι, αλλά δεν υπάρχει. Δυστυχώς, συνέπεια της τεράστιας πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η εξεύρεση κλινών ΜΕΘ αποτελεί πολυτέλεια. Οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι δυνατότητες λιγοστές. Αναγκαστήκαμε να βάλουμε τη 43χρονη σε κρεβάτι χειρουργικής αίθουσας, όπου, όμως, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα και πολλοί εξειδικευμένοι γιατροί. Δυστυχώς, η υγεία της παρουσίασε τεράστια επιβάρυνση και δεν άντεξε. Θα έπρεπε να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά οι τελευταίες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο», σημειώνει.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι περιμένει «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την Πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε οι ανεμβολίαστοι να τηρούν και να συμμορφώνονται στους υγειονομικούς κανόνες που καθορίζουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες.

«Δεν υπάρχει κανένα κράτος στον κόσμο, το οποίο να μπορεί να αντέξει τόσα πολλά κρούσματα, τη στιγμή που η Πολιτεία δεν παίρνει μέτρα πίεσης στους ανεμβολίαστους, ώστε να τηρούν τα μέτρα. Ό,τι και αν κάνουν οι γιατροί, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται 100 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ γεμάτες με βαρύτατα περιστατικά είναι και οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει, χωρητικότητας 12 και 18 κλινών. «Δεν έχουμε καμία επιλογή, προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι για κάποιον ασθενή που χρήζει εισαγωγής σε ΜΕΘ. Θα πρέπει ή να βελτιωθεί η υγεία κάποιου άλλου ασθενή και βγει από τη ΜΕΘ ή κάποιος, δυστυχώς, να πεθάνει», καταλήγει.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Δημήτριος: Ιερέας παρακάμπτει τους ελέγχους και βάζει στο ναό άτομα χωρίς μάσκα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα