Ελλάδα

Καπραβέλος: Αυτά φταίνε για τα όσα έζησε η Θεσσαλονίκη

«Αν φτάσουμε τον Φεβρουάριο με χιλιάδες νεκρούς, θα είμαστε ασυγχώρητοι»

Parallaxi
καπραβέλος-αυτά-φταίνε-για-τα-όσα-έζησ-694867
Parallaxi
Μάριος Δαδούδης

Πολύ κρίσιμους χαρακτήρισε τους επόμενους δύο μήνες για να αποφύγουμε ό,τι έγινε στο δεύτερο κύμα κορονοϊού ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Ο Ιανουάριος είναι ό,τι ήταν ο Οκτώβριος για το 2ο κύμα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και υπενθυμίζοντας πως «τότε λέγαμε τι μπορούσαμε να κάνουμε και δεν το κάναμε».

«Αν φτάσουμε τον Φεβρουάριο με χιλιάδες νεκρούς, θα είμαστε ασυγχώρητοι», τόνισε και ανέφερε πως «τον Οκτώβριο ήταν σαν να παρακαλούσαμε τον κορονοϊό να μας κάνει ζημιά». Ο γιατρός υπογράμμισε πως για όσα έζησε η Θεσσαλονίκη δεν ευθυνόταν μόνο ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, αλλά και τα ανοιχτά πανεπιστήμια, τα πάρτι και η γεμάτη με ανθρώπους πόλη.

«Τώρα έχουμε πολλά δεδομένα και εμείς συζητάμε πώς θα διευκολύνουμε τον ιό να χτυπήσει και φεύγοντας να κάνει ζημιά», είπε, επισημαίνοντας πως πρέπει «να δούμε το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς με γνώμονα το 3ο κύμα που είναι μπροστά μας». Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόνισε ότι, «δεν περιοριζόμαστε, πάμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

«Να μην έχουμε το κύμα του Νοεμβρίου κι εμείς κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», σημείωσε τονίζοντας ότι, θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που ορίζονται από την Πολιτεία και να τηρηθεί η ατομική ευθύνη». «Ούτε ο Εισαγγελέας μπορεί να φέρει πίσω τους νεκρούς», κατέληξε ο γιατρός αναφερόμενος στην εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα