Top

Καραμανλής από σταθμό Βενιζέλου: Δικαίωση της Μενδώνη η απόφαση του ΣτΕ

«Κοιτάζω τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και τους λέω ότι το Μετρό θα τελειώσει και ότι η πόλη σε λίγα χρόνια δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα».

Parallaxi
καραμανλής-από-σταθμό-βενιζέλου-δικα-783904
Parallaxi

Επίσκεψη στο σταθμό Βενιζέλου πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στις δηλώσεις που έκαναν μέσα από το σταθμό Βενιζέλου ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε προσωπική δικαίωση της κυρίας Μενδώνη την απόφαση του ΣτΕ, ενώ πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη σε λίγα χρόνια δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα.

«Ήρθαμε για να σηματοδοτήσουμε την εκκίνηση των διαδικασιών για τις εργασίες του Μετρό. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε μια απομόνωση. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, γιατί πολύ σημαντικά έργα δεν έχουν προχωρήσει. Εδώ όμως υπάρχει μια τεράστια αλλαγή. Έχουμε ξεκινήσει το FlyOver, μπήκαμε στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Δεύτερο έργο πιο σημαντικό, το αεροδρόμιο. Τρίτο έργο η σύνδεση της ΠΑΘΕ με τον 6ο προβλήτα. Οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης μέσα σε 24 μήνες έχουν διπλασιάσει το στόλο.

Το πιο εμβληματικό έργο είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης. Έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα τους Θεσσαλονίκεις. Βρισκόμαστε εδώ με την κυρία Μενδώνη που ήταν από την αρχή υπέρμαχος της απόσπασης και επανατοποθέτησης. Η απόφαση του ΣτΕ είναι προσωπική δικαίωση της Μενδώνη.

Ξέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει δυσπιστία ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά τα έργα. Κοιτάζω τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και τους λέω ότι αυτό το έργο θα τελειώσει. Η Θεσσαλονίκη σε λίγα χρόνια δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να καλύψουμε τον χρόνο που έκλεψαν οι προσφυγές και οι αντιπαραθέσεις. Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στην πρώτη γραμμή».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα