Καραντίνας συνέχεια στη Ξάνθη μετά τα νέα κρούσματα – Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες όπου και θα έχουμε επιδημιολογική εικόνα σχετικά με την  πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετά και το «άνοιγμα» του Τουρισμού.

Parallaxi
καραντίνας-συνέχεια-στη-ξάνθη-μετά-τα-595045
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες όπου και θα έχουμε επιδημιολογική εικόνα σχετικά με την  πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετά και το «άνοιγμα» του Τουρισμού.

Την ίδια στιγμή υπάρχει έντονη ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς για τα εισαγόμενα κρούσματα, αλλά και για την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην Ξάνθη.

Ειδικότερα την Πέμπτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 28 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν κατανέμονται ως εξής: 7 εισαγόμενα (σ.σ. ταξιδιώτες), 10 στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 2 στη Λάρισα, 1 στην Κοζάνη και 1 στην Αττική.

Ανησυχία για εισαγόμενα κρούσματα

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, 1.121 δείγματα από πτήσεις βγήκαν όλα αρνητικά.

Ανάμεσα στα 7 εισαγόμενα κρούσματα, είναι και ένας ταξιδιώτης από την Ινδία, που έφτασε στην Ελλάδα με ανταπόκριση από την Ολλανδία.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 3458, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 785 κρούσματα (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οκτώ συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. Το τελευταίο θύμα της νόσου είχε καταγραφεί το απόγευμα της Δευτέρας στον νοσοκομείο Αττικόν. Σημειώνεται πως αναμένεται η έκθεση του νοσοκομείου για το αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Οι 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Συνεχίζεται και αυστηροποιείται η καραντίνα στην Ξάνθη

Οι ανακοινώσεις έρχονται την ώρα που αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των οριζόντιων μέτρων σε περιοχές της Ξάνθης, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, μετά και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Τα Νέα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα