Αθλητισμός

Καρφιά Πετρούνια ενώπιον Αυγενάκη: «Είμαστε επτά μήνες απλήρωτοι»

«Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική».

Parallaxi
καρφιά-πετρούνια-ενώπιον-αυγενάκη-ε-350087
Parallaxi

Έξω από τα δόντια μίλησε ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την άφιξή του στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό της Βασιλείας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης σε δίστασε να τα πει μπροστά στον υφυπουργό που ήταν εκεί να τον υποδεχθεί εκ μέρους της κυβέρνησης. Παρόμοια ανάφορα έκανε και ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης που υπογράμμισε ότι κάποια στιγμή τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξη.

Ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε για το πού αφιερώνει το μετάλλιό του: «Είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και σε εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλιάς διοίκηση. Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς».

Για το τι σηματοδοτεί το χρυσό μετάλλιο για τον ίδιο: «Η γυμναστική παρά τις αντιξοότητες θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά. Σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή προσωπικά γιατί κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών και κορωνοϊού να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν παλαιότερα. Είμαι σίγουρος πώς η συνέχεια θα είναι λαμπρή».

Για το στοίχημα των Ολυμπακών: «Εν όψει Ολυμπιακών σε προσωπικό επίπεδο μου δίνει πάρα πολύ δύναμη και μου δίνει το δικαίωμα να πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά το Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τόσο καλό σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους».

Στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση στον ώμο του και είπε ότι είναι απολύτως καλά. Υπογράμμισε μάλιστα ότι παραμένει… αχόρταγος όσον αφορά τις επιτυχίες αφού στόχος του είναι να σπάσει τα δικά του ρεκόρ.

Πηγή: sdna.gr /  Γρηγόρης Ατρείδης

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα