Ελλάδα

Καταδικάστηκε ο Δήμος Βερύκιος για την ομοφοβική επίθεση στον Αύγουστο Κορτώ

Η ανάρτηση του συγγραφέα σχετικά με το θέμα.

Parallaxi
καταδικάστηκε-ο-δήμος-βερύκιος-για-τη-307995
Parallaxi

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου», ενημερώνει ο Αύγουστος Κορτώ μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook. Πρόκειται για μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2014, όταν ο δημοσιογράφος προέβη σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα κατά του συγγραφέα μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού του ALPHA.

«Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον ‘ο άντρας μου’ ή ‘η γυναίκα μου’ χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου», συμπληρώνει στη σημερινή του ανάρτηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Βερύκιος είχε επιτεθεί φραστικά στον Αύγουστο Κορτώ, σχολιάζοντας με ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς την φράση του συγγραφέα πως προτιμά να παραμείνει «αφοσιωμένος στον άνδρα και τα βιβλία του». Για περίπου 15 λεπτά, ο δημοσιογράφος προχώρησε τότε από μικροφώνου σε ένα ξέσπασμα ομοφοβίας.

«Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever», έγραφε τότε ο συγγραφέας στο facebook.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα