Top

Καταδίωξη- Πέραμα: Επεισόδια στα Μέγαρα μετά το θάνατο του 20χρονου

Oι καταθέσεις των αστυνομικών που κατηγορούνται για το τραγικό συμβάν.

Parallaxi
καταδίωξη-πέραμα-επεισόδια-στα-μέγαρ-835539
Parallaxi

Εικόνες: Πρακτορείο SOOC

Τέσσερις αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τα ξημερώματα, στα Μέγαρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου στο περιστατικό του Περάματος.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πέτρες. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν οι τρεις εκ των αστυνομικών.

Έως αυτή την ώρα η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών

Οι επτά κατηγορούμενοι αστυνομικοί δήλωσαν, σύμφωνα με το iefimerida, ότι πυροβόλησαν κατά του νεαρού Ρομά όταν το κλεμμένο όχημα έκανε όπισθεν κατά πάνω τους.

«Βλέποντας την πορεία του HYUNDAI πήδηξα από τη μηχανή και έτρεξα να πάρω κάλυψη. Γύρισα και είδα το HYUNDAI να χτυπάει και στην κυριολεξία να ”καβαλάει” τη μηχανή που οδηγούσε ο οδηγός μου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σερνόταν για να αποφύγει να τον πατήσει το αυτοκίνητο», είπε ένας από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

«Εγώ εκείνη τη στιγμή, βλέποντας αυτό το πράγμα, έβγαλα το όπλο μου και έριξα τρεις φορές προς το αυτοκίνητο», πρόσθεσε ο συνοδός του αστυνομικού.

Ένας ακόμα αστυνομικός που βρέθηκε μπροστά στην πορεία του λευκού αυτοκινήτου καταθέτει: «Όταν έκανε όπισθεν, ο συνοδός μου πήδηξε από τη μηχανή και εγώ προσπάθησα να κάνω κάποια βήματα προς τα πίσω με τη μηχανή για να αποφύγω τη σύγκρουση, αλλά δεν τα κατάφερα».

«Χτύπησε τη μηχανή που οδηγούσα, με έριξε στο οδόστρωμα και η μηχανή έπεσε πάνω μου και με πλάκωσε. Το όχημα συνέχισε να έρχεται προς τα πάνω μου με σκοπό να με εξουδετερώσει, αλλά ευτυχώς ο συνοδός μου σύρθηκε και πρόλαβε να με τραβήξει για να με πάρει από το σημείο λίγο πριν με χτυπήσει το αμάξι», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά κατηγορούμενων αστυνομικών, ισχυρίζεται ότι η εντολή της ΕΛΑΣ για τη διακοπή της καταδίωξης του ύποπτου οχήματος, που οδηγούσε ο 20χρονος δεν ήταν στους πελάτες του, αλλά σε άλλη ομάδα «ΔΙΑΣ», εκείνη των Καμινίων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida

Πέραμα: Επεισόδια κι εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα