Ελλάδα

Καταγγελία για απάτη: Έτσι επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτη

Η εξής καταγγελία έφτασε στην Parallaxi από αναγνώστη.

Parallaxi
καταγγελία-για-απάτη-έτσι-επιχείρησα-225070
Parallaxi

Η εξής καταγγελία έφτασε στην Parallaxi από αναγνώστη:

Την Παρασκευή μου ζητήθηκε η συνδρομή μου από έναν καλό φίλο να τον βοηθήσω να ολοκληρώσει μια αγοραπωλησία αντικειμένου. Ο ίδιος είχε βγάλει προς πώληση σε έγκριτο site ένα δικό του αντικείμενο και υπήρξε ενδιαφέρον από αγοραστή. Ο αγοραστής του ζήτησε αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να κάνει την κατάθεση και καθώς ο φίλος μου δεν διέθετε λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα ζήτησε τον δικό μου αριθμό, τον οποίο του έδωσα. Μετά από λίγη ώρα, ο φίλος μου με ξανακάλεσε και μου είπε ότι ο αγοραστής είναι διατεθειμένος να περάσει τα λεφτά άμεσα και να τα πάρω από ΑΤΜ μέσω ειδικής υπηρεσίας και να μιλήσω εγώ με τον αγοραστή για να γίνει η διαδικασία. Του είπα ότι εγώ δεν έχω ξανακάνει συναλλαγή με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να βοηθήσω θα το δοκιμάσω, καθώς λόγω της δυσκολίας της συνθήκης με τον κοροναϊό αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να εκτελεστεί γρήγορα η διαδικασία.

Κάλεσα λοιπόν το νούμερο που μου έδωσε και σήκωσε το τηλέφωνο ένας άνδρας, ο οποίος με ρώτησε αν έχω ξανακάνει την διαδικασία αυτή και του απάντησα πως όχι. Μου είπε ότι είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και ότι θα με καθοδηγήσει πλήρως. Μου ζήτησε να τον καλέσω μόλις είμαι μπροστά στο ΑΤΜ. Έτσι και έκανα. Μου ζήτησε να βάλω την πιστωτική μου κάρτα και να ακούσω τις οδηγίες που θα μου πει. Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες δυστυχώς χωρίς να προσέχω τι γράφει στην οθόνη του ΑΤΜ, καθώς ο άνδρας μου μιλούσε συνέχεια και όποτε έκανα το όποιο ερώτημα για την διαδικασία με διασφάλιζε ότι έτσι γίνεται και μου υπενθύμιζε ότι θα έχω άμεσα τα χρήματα αν ακούσω τις οδηγίες. Αφού ολοκλήρωσα την διαδικασία, αισθάνθηκα ότι κάτι είναι λάθος και χωρίς να τον ενημερώσω τράβηξα από τον δικό μου λογαριασμό το ημερήσιο ποσό ανάληψης, σκεπτόμενη ότι κάτι δεν μου κολλάει στην διαδικασία και ότι σε κάθε περίπτωση αφού θα έδινα τα χρήματα στον φίλο μου, αν είχε εκτελεστεί σωστά η διαδικασία θα έμπαινε το αντίστοιχο ποσό στον λογαριασμό μου.

Πριν κλείσει το τηλέφωνο, μου είπε να πάω σε λίγο ξανά στο ΑΤΜ με έναν κωδικό που θα μου στείλει και να τραβήξω τα χρήματα. Βλέποντας την απόδειξη όμως, πρόσεξα τα στοιχεία όπου φαινόταν λογαριασμός χρέωσης ο δικός μου λογαριασμός. Εκείνη την ώρα με ξαναπήρε ο άνδρας τηλέφωνο και με ρώτησε αν πήρα τα χρήματα. Όταν του είπα ότι δεν υπάρχει εισερχόμενο ποσό, μου είπε ότι εκείνος βλέπει ότι πήρα το αντίστοιχο ποσό και όταν με κόπο του εξήγησα ότι αυτά ήταν δικά μου χρήματα που τράβηξα εγώ και τον ρώτησα πως το γνωρίζει εκείνος, τότε μου ζήτησε συγγνώμη λέγοντας μου ότι έκανε εκείνος λάθος στην διαδικασία και να ξαναπάω στο ΑΤΜ για να την κάνουμε σωστά αυτή την φορά. Όσο μιλούσα μαζί του, πήγα ξανά σε ΑΤΜ και πρόσεξα αυτή την φορά πως γίνεται η διαδικασία και αντιλήφθηκα ότι ήταν απάτη. Του ζήτησα εφόσον ήθελε να κάνει την αγορά να βάλει τα χρήματα μέσω e-banking και η απάντηση του ήταν πως δεν έχει αυτή την δυνατότητα, καθιστώντας πλέον 100% σαφές ότι ήταν απάτη. Άμεσα ενημέρωσα την τράπεζα, οπού τους εξήγησα τι συνέβη και μου είπαν ότι η εντολή χρέωσης από τον λογαριασμό μου παρέμενε ακόμα ενεργή. Ζήτησα την ακύρωση της εντολής, την ακύρωση της κάρτας μου και απέσυρα και τα υπόλοιπα χρήματα από τον λογαριασμό μου. Μπλόκαρα τον τηλεφωνικό αριθμό και με συμβουλή δικηγόρου κατευθύνθηκα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Στο ενδιάμεσο ενημέρωσα τον φίλο μου για την απάτη και του ζήτησα να κάνει το ίδιο. Στο αστυνομικό τμήμα, αφού τους ανέλυσα την ιστορία, έψαξαν τον τηλεφωνικό αριθμό του άνδρα, ο οποίος δεν αντιστοιχούσε σε συνδρομητή και κατόπιν με ενημέρωσαν ότι αν μπω σε διαδικασία μήνυσης δυστυχώς το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα καταλήξει σε αποτέλεσμα και έτσι αποσύρθηκα.

Παρότι ο επιτήδειος άνδρας δεν κατάφερε να αποσπάσει ποσό από εμένα, όπως καταλαβαίνετε, μου δημιούργησε και φόβο και ανασφάλεια και μεγάλη δυσκολία, καθώς ειδικά την δεδομένη στιγμή που υπάρχει η ανάγκη για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εγώ δεν έχω την δυνατότητα, λόγω του ότι ακύρωσα την κάρτα μου και πρέπει να κλείσω τον λογαριασμό μου για τον φόβο των Ιουδαίων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα