Ελλάδα

Καταγγελία: Σοκαριστικές εικόνες στις εστίες του ΔΠΘ στην Κομοτηνή

Καταγγελία φοιτητών για τραγικές εικόνες εντός εστιών στην Κομοτηνή.

Parallaxi
καταγγελία-σοκαριστικές-εικόνες-στι-522252
Parallaxi
Το νερό που φέρνουν οι σωληνώσεις κάθε φορά που επιστρέφουν οι φοιτητές από διακοπές

Εικόνες – Πληροφορίες: Καταγγελία φοιτητών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για τις φοιτητικές εστίες Κομοτηνής, όπως εστάλη στην Parallaxi

Την κινητοποίηση μερίδας φοιτητών ως προς την ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και την δημοσιοποίηση του θέματος με σκοπό την παρακίνηση και την επίλυσή του από τους αρμοδίους, επέφεραν οι συνθήκες που βιώνουν τους τελευταίους μήνες εντονότερα οι φοιτητές, στις φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που εστάλη στην Parallaxi από φοιτητές του ΔΠΘ συνοδεία εικόνων από το εσωτερικό των εστιών του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή, η κατάσταση σε αρκετά σημεία των εστιών δείχνει τραγική.

Οι φοιτητές στην καταγγελία τους κάνουν λόγο για ακαθαρσίες, μη πόσιμο νερό, δυσωδία, σκουπίδια κα. Παραθέτοντας το χρονικό των κινήσεών τους ως προς τους αρμοδίους για την επίλυση των προβλημάτων, αναφέρουν πως απαιτούν πλέον την αξιοπρεπή στέγασή τους καθώς δεν ανταποκρίθηκε κανείς στα αιτήματά τους μέχρι και σήμερα.

Η καταγγελία των φοιτητών (παρατίθεται αυτούσια όπως εστάλη): 

“Χρόνια τώρα οι συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής θυμίζουν παρατημένες γειτονιές. Η αξιοπρεπής στέγαση αντιμετωπίζεται, ως δευτερεύουσας σημασίας από τις πρυτανικές αρχές, ανεξάρτητα από το αν έχουμε απευθυνθεί αλλεπάλληλες φορές στο ίδρυμα, το οποίο διαχειρίζεται τις εστίες (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ζητώντας παροχή αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης, σίτισης, μεταφορών και σπουδών γενικότερα.

Η καθημερινότητα στις εστίες Κομοτηνής, αποτελείται από, μη πόσιμο νερό, ακαθαρσίες στους διαδρόμους. Η δυσωδία είναι πιστός συνοδός μας, καθώς μυρωδιές όπως μούχλα, υγρασία, δρόμους που, είτε είναι πλημμυρισμένοι από την βροχή, είτε από σκουπίδια κυριαρχούν στους χώρους που ζούμε.

Επιπλέον έλλειψη ζεστού νερού για κάποια διαστήματα, ελλιπής θέρμανση, σοβάδες που πέφτουν και φυσικά η ύπαρξη ποντικιών στην λέσχη σίτισης είναι ένα θέμα που αξίζει να αναφερθεί.

Στα παραπάνω, από την περσινή χρονιά προστέθηκαν τα εξής ζητήματα σχετικά με τη λέσχη σίτισης. Συγκεκριμένα, το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροσκελές σίριαλ, ήταν η είσοδος του ΕΦΕΤ και η παρατήρηση της επί χρόνια προβληματικής στέγης που στάζει κάθε φορά που βρέχει.

Οι σταγόνες της βροχής, εκτός του γεγονότος ότι έπεφταν μέσα στο χώρο όπου παρασκευάζεται και καταναλώνεται το φαγητό, οριακά ερχόταν σε επαφή με πίνακες ηλεκτρισμού, πρίζες και φώτα θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους στα μαγειρεία, αλλά και τους φοιτητές.

Έτσι, έγινε το αυτονόητο μετά από χρόνια, που ενώ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναγνώριζε και δεσμευόταν για την επίλυση του, ουδέποτε έλαβε δράση. Η λέσχη κρίθηκε ακατάλληλη για παρασκευή γευμάτων, δίνοντας την δυνατότητα στην εταιρία να περάσει τη σίτιση μας στις συνθήκες του catering, ενώ προφανώς οι αρμόδιοι συνεχίζουν την σιγή ιχθύος, θέτοντας σε διακύβευση τη λειτουργία της. Προχωράμε στην παραπάνω καταγγελία απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας.”

Το φωτογραφικό υλικό όπως εστάλη:

Οι κάδοι έξω από τα κτήρια
Η οροφή της λέσχης των εστιών
Κουβάδες στα σημεία που στάζει το ταβάνι.
Ποντίκι στο κτίριο της λέσχης των εστιών
Ακαθαρσίες αδέσποτων σκύλων στους διαδρόμους των κτιρίων των εστιών
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα