Ελλάδα

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

156 ψήφισαν κατά - 143 υπέρ

Parallaxi
καταψηφίστηκε-η-πρόταση-δυσπιστίας-κ-965703
Parallaxi

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλλε εναντίον της κυβέρνησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επί της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν 299 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 143 βουλευτές και κατά της πρότασης 156 βουλευτές. Απών ο Ανδρέας Πάτσης.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές.

Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα