Καταρρίπτονται ρεκόρ για τους τροπικούς κυκλώνες στον Ατλαντικό το 2020

Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το meteo.gr.

Parallaxi
καταρρίπτονται-ρεκόρ-για-τους-τροπικ-644966
Parallaxi

Η δραστηριότητα των τροπικών κυκλώνων στον Ατλαντικό Ωκεανό χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής ως ακραία υψηλή με 14 βαρομετρικά συστήματα να έχουν ονοματιστεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) όταν ο μέσος όρος των τελευταίων 30 ετών είναι 7 μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής 45 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ακτές του Ατλαντικού και οι καταστροφές υπολογίζεται ότι έχουν κοστίσει περί τα 6 δις δολάρια.

Βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο που κλιματικά σημειώνονται οι περισσότεροι τροπικοί κυκλώνες και τυφώνες κάθε έτος, και τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται να καταρριφθούν τιμές ρεκόρ τις επόμενες εβδομάδες. Δύο από τα ρεκόρ που αναμένεται να καταρριφθούν την ερχόμενη εβδομάδα 23-30 Αυγούστου 2020 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός τροπικών κυκλώνων που πλήττουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ και η παρουσία ταυτόχρονα 2 τυφώνων στον Κόλπο του Μεξικού.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη ποτέ ξανά από το 1981 δεν έχουν καταγραφεί πάνω από 6 κυκλώνες να φτάνουν στις ακτές των ΗΠΑ, ενώ φέτος ήδη 5 το έχουν καταφέρει και προβλέπονται ακόμη 2 μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Επίσης, από το 1933 δεν έχουν εμφανιστεί ξανά ταυτόχρονα 2 τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Πηγή: meteo.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα