Ελλάδα

Κατατέθηκε στο ΣΕΗ η καταγγελία της Ηλιάνας Αραβή για σεξουαλική παρενόχληση

Σε δύο με τρεις μήνες οι αποφάσεις του ΣΕΗ για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου

Parallaxi
κατατέθηκε-στο-σεη-η-καταγγελία-της-ηλ-721162
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Η ηθοποιός, Ηλιάνα Αραβή καταγγέλλει επίσημα τον Παύλο Χαϊκάλη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία, σύμφωνα με τον Alpha, γνώρισε τον ηθοποιό όταν ήταν καθηγητής της στην δραματική σχολή στην οποία φοιτούσε. Κάποια στιγμή αυτός εκδήλωσε το φλερτ του το οποίο ήταν στην αρχή διακριτικό, στη συνέχεια έγινε επίμονο και μάλιστα όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ηθοποιού, «το φλερτ κλιμακώθηκε αγγίζοντας τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης».

Στη συνέχεια εκείνος της πρότεινε να πάρει μέρος σε μια οντισιόν για τη γνωστή σειρά 50-50 και όταν ο γνωστής ηθοποιός επικοινώνησε μαζί της λίγες μέρες μετά, ακολούθησε ένας περίεργος διάλογος.

«Μετά από την πάροδο ολίγων ημερών, μου τηλεφώνησε δηλώνοντάς μου ότι αυτοϊκανοποιείται κάνοντας χρήση ρυπαρής και χυδαίας γλώσσας σεξουαλικού περιεχομένου ζητώντας μου επιμόνως να μετέχω σε αυτόν τον ιδιότυπο διάλογο. Ούσα σοκαρισμένη προσπάθησα να τον μεταφέρω στην τάξη λέγοντάς του ότι τον βλέπω σαν μπαμπά μου και ακολούθως διέκοψα την τηλεφωνική επικοινωνία», αναφέρει στην καταγγελία της η Ηλιάνα Αραβή.

Για αυτούς τους λόγους η ηθοποιός ζητά από το ΣΕΗ να κινήσουν τη διαδικασία κατά του καταγγελλόμενου ηθοποιού.

Παύλος Χαϊκάλης: Σταυρώνομαι για πράγματα που δεν είμαι κατηγορούμενος

Σε δύο με τρεις μήνες οι αποφάσεις του ΣΕΗ για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου – Τι είπαν Τσαρούχας και Καφαντάρη

Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, στο χώρο του θεάτρου ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου, του Σωματείου Ελλήνων.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, σημείωσε ότι πρέπει «να σεβαστούμε όλες τις πλευρές, είναι πάρα πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα, δεν είναι αστείο. Δεν είναι το πώς αισθάνομαι που με πλάκωσε το πάπλωμα. Είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, να το σεβαστούμε όλοι αυτό. Θα βγαίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το ΔΣ του σωματείου έτσι όπως πρέπει. Οι αποφάσεις θα βγουν μετά από 2-3 μήνες για την κάθε περίπτωση. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα ζητήματα».

«Πολύ σοκαριστικές οι καταθέσεις»

Η Λίλα Καφαντάρη πρόσθεσε από την πλευρά της: «Δεν μπορώ να σας δώσω την παραμικρή πληροφορία. Θα είναι μια διαδικασία μακρόχρονη γιατί έτσι προβλέπεται και από τον εσωτερικό κανονισμό του πειθαρχικού συμβουλίου. Τώρα αρχίσαμε να ανοίγουμε φακέλους που επίσης δεν μπορώ να σας πω ποιων ονομάτων. Είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία που πρέπει να κρατείται, αφορά ανθρώπους που δεν μπορούμε να εκθέσουμε πριν αποφανθεί καν η δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που θα πάνε στη δικαιοσύνη. Και σε καμία περίπτωση εμείς, σαν πειθαρχικό συμβούλιο, δεν έχουμε τη δικαιοδοσία και δεν πρέπει να εκθέτουμε συναδέλφους πριν μάλιστα καν μελετήσουμε τις υποθέσεις τους. Είναι πολύ σοκαριστικές οι καταθέσεις».

Με πληροφορίες από in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα