Top

Oυκρανία: Κατεστράφη ολοσχερώς αεροδρόμιο- Πληροφορίες για χτύπημα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη

Στο μεταξύ, στήνουν οδοφράγματα και σκαύουν χαρακώματα οι Ουκρανοί γύρω από το Κίεβο.

Parallaxi
oυκρανία-κατεστράφη-ολοσχερώς-αεροδρ-891638
Parallaxi

Ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν ολοσχερώς το περιφερειακό αεροδρόμιο Βινίτσια, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Μόλις ενημερώθηκα για πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Βινίτσια», μια πόλη με πληθυσμό σχεδόν 370.000 κατοίκων, είπε ο Ζελένσκι σε μια βιντεοκλήση στο Telegram.

«Το αεροδρόμιο καταστράφηκε ολοσχερώς», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι αρχές δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο αεροδρόμιο που προκλήθηκαν από τα πλήγματα.

Σκάψιμο χαρακωμάτων, στήσιμο οδοφραγμάτων, σάκοι άμμου, τσιμεντένιες πλάκες σε κεντρικούς δρόμους, μονάδες πολιτικής άμυνας σε ετοιμότητα: Το Κίεβο ετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι σε ρωσική εισβολή.

Ουκρανοί στρατιώτες ενίσχυσαν την άμυνα γύρω από το Κίεβο σήμερα, σκάβοντας χαρακώματα, κλείνοντας δρόμους και επικοινωνώντας με μονάδες πολιτικής άμυνας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις γύρω περιοχές και επιτέθηκαν σε κοντινές πόλεις και χωριά.

Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις και οι πολίτες εθελοντές σκάβουν χαρακώματα, χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη των 3,4 εκατομμυρίων, καθώς οι φόβοι για πλήρη επίθεση εξαπλώνονται.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και έχει επικεντρώσει τις σκληρότερες επιθέσεις της στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, πολιορκώντας πόλεις όπως η Μαριούπολη και το Χάρκιβ με πυρά πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και θύματα.

Eικόνα: Twitter

Το Κίεβο έχει γλιτώσει από τις χειρότερες μάχες μέχρι στιγμής, αλλά έντονες μάχες μαίνονται στις γύρω πόλεις και χωριά και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο σήμερα με στρατιωτικά του οχήματα να κινούνται κοντά στην πρωτεύουσα.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας που κινηματογραφήθηκε το Σάββατο στην περιοχή του Κιέβου, έδειξε τις προσπάθειες της Ουκρανίας να υπερασπιστεί την πρωτεύουσα, με σωρούς από σάκους άμμου και τσιμεντένιες πλάκες σε έναν κεντρικό δρόμο, ενώ Ουκρανοί στρατιώτες έλεγχαν προσεκτικά τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ένας δρόμος αποκλείστηκε από μεταλλικά αντιαρματικά φράγματα αποκαλούμενος «σκαντζόχοιρος» και στήθηκαν θέσεις πολυβόλων. Βόμβες μολότοφ αναπτύχθηκαν στην άκρη του δρόμου, καθώς οι πολίτες ορκίστηκαν να συμμετάσχουν στη μάχη για την προστασία του Κιέβου.

«Είμαστε εξοπλισμένοι 100%,» είπε ένας στρατιώτης στο βίντεο. Οι θέσεις είναι προετοιμασμένες, τις έχουμε φτιάξει και απλά περιμένουμε να τους αντιμετωπίσουμε… Θα νικήσουμε».

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» που δεν έχει σχεδιαστεί για να καταλάβει εδάφη, αλλά να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνατότητες του γείτονά της και να συλλάβει αυτούς που θεωρεί επικίνδυνους εθνικιστές.

Στο Ιρπίν, μια πόλη περίπου 25 χλμ βορειοδυτικά του Κιέβου, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή αναγκάστηκαν να καλυφθούν όταν οι πύραυλοι έπληξαν κοντά, σύμφωνα με μάρτυρες του Reuters.

Στρατιώτες και κάτοικοι βοηθούσαν ηλικιωμένους να σπεύσουν σε ένα λεωφορείο γεμάτο τρομοκρατημένους ανθρώπους, κάποιοι πανικόβλητοι καθώς περίμεναν να οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος.

Οι μάχες οδήγησαν περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία για τις γειτονικές χώρες στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

Εκατομμύρια άλλοι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό οδεύουν προς ασφαλή προς το παρόν μέρη της δυτικής Ουκρανίας.

Άνδρες σε μάχικη ηλικία επιστρατεύτηκαν και έλαβαν εντολή να παραμείνουν στη χώρα και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον λαό του να κάνει ό,τι μπορούν για να απωθήσει τους Ρώσους.

Η Κατερίνα Λασκάρι, στέλεχος εταιρείας παραγωγής, εγκατέλειψε την πόλη της, το Κίεβο, αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής.

Έφτασε σε ένα μικρό χωριό 50 χιλιόμετρα μακριά, όπου η οικογένειά της έχει ένα σπίτι, και μένει εκεί με τον τρίχρονο γιο της, Σιμόν, την έγκυο αδερφή της, η οποία πρόκειται να γεννήσει σε δύο εβδομάδες και τους γονείς τους .

«Για να πω την αλήθεια, το ζω λες και είναι 10 χρόνια», είπε στο Reuters μέσω Zoom για τις πρώτες 10 ημέρες του πολέμου.

«Φυσικά, είμαι φοβισμένη όπως όλοι, αλλά έχω τόσους πολλούς ανθρώπους για τους οποίους είμαι υπεύθυνη. Είμαι υπεύθυνη για την οικογένειά μου, είμαι υπεύθυνη για την επιχείρησή μου», πρόσθεσε.

«Αλλά για να πω την αλήθεια, νόμιζα ότι θα φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Τώρα νιώθω στρατιώτης. Νιώθω ότι έχω πολλή ενέργεια για να πολεμήσω, γιατί ξέρω ότι θα νικήσουμε».

Πληροφορίες ότι χτυπήθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη

Στο μεταξύ, πληροφορίες κάνουν λόγο για χτύπημα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής.

Σφαίρες έπεσαν στο κτήριο κατά την διάρκεια οδομαχιών που μαίνονται στην πόλη.

Σύμφωνα με το protothema.gr από κυβερνητικές πηγές, έγινε ανταλλαγή πυρών έξω από το κτίριο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Open και άλλα μέσα επιβεβαιώνουν πως ο πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του.

Διπλωματικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη

Aπό την άλλη, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ουκρανία: Η κεντρική τράπεζα επιτρέπει την αγορά ξένου συναλλάγματος, για την πληρωμή των εισαγωγών στρατηγικά σημαντικών προϊόντων

Η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιτρέψει την αγορά ξένου συναλλάγματος στην τοπική διατραπεζική αγορά, προκειμένου να πληρωθούν οι εισαγωγές στρατηγικά σημαντικών προϊόντων, χαλαρώνοντας έναν περιορισμό που επιβλήθηκε στην αρχή της ρωσικής εισβολής.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καθορίσει τη λίστα των σημαντικών προϊόντων που επί του παρόντος περιλαμβάνει το πετρέλαιο, η βενζίνη, το κάρβουνο, τα φάρμακα, οι βιταμίνες, αλλά και το αίμα.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Μακρόν, για την ουκρανική πολεμική κρίση (ρωσικά μμε)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διεξάγει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Πούτιν συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα σήμερα. Ο Ερντογάν τον παρότρυνε να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις διαδηλωτών σήμερα, κατά της εισβολής στην Ουκρανία σε σχεδόν 44 πόλεις της Ρωσίας, σύμφωνα με ανεξάρτητο παρατηρητήριο

Τουλάχιστον 2.034 άνθρωποι που διαδήλωσαν κατά της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία συνελήφθησαν σήμερα σε περίπου 30 πόλεις της Ρωσίας, δήλωσε η ΜΚΟ OVD-Info, η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση διαδηλώσεων, σε νεότερη ενημέρωση που έδωσε

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, σχεδόν 10.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο φυλακισμένος Ρώσος αντίπαλος του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να διαδηλώνουν καθημερινά απαιτώντας ειρήνη, παρά τον εκφοβισμό από τις αρχές.

Γαλλία: O πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία ευκαιρία για την ευρωπαΐκή σύγκλιση τόνισε ο Γαλλος προεδρος Μακρον στο Σερβο ομολογό του Βουτσιτς

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουτσιτς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων ο Εμάνουελ Μακρόν χαιρέτισε την συνεργασία της Σερβίας με τη Γαλλία καθώς και τις καθαρές θέσεις της τελευταίας στους διεθνούς οργανισμούς αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας όλων των κρατών.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί την ανάγκη, τόσο η ΕΕ όσο και οι χώρες όπως η Σερβία που έχουν προοπτική ένταξής σε αυτήν, να εξετάζουν από κοινού τις δράσεις τους. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μία ευκαιρία για την ευρωπαΐκή σύγκλιση υπογράμμισε ο Μακρόν ο οποίος όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Σέρβο ομόλογό του.

Το Λονδίνο απαντά στην κριτική του Παρισιού για «έλλειψη ανθρωπιάς» απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες για την μη υποδοχή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί «απλά» να ανοίξει τις πύλες του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού δέχθηκε κριτική από το Παρίσι για «έλλειψη ανθρωπιάς» απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες που επιστράφηκαν πίσω στο Καλαί.

«Αν ανοίξουμε απλώς τις πύλες, δεν θα ωφελήσουμε τους ανθρώπους που πρέπει να ωφελήσουμε, τους πραγματικούς πρόσφυγες, αλλά νομίζω ότι θα υπονομεύσουμε επίσης τη λαϊκή υποστήριξη», δήλωσε στο BBC ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ενεργούμε για όσους χρειάζονται τη στήριξή μας», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν επέκρινε χθες Σάββατο την «εντελώς ανεπαρκή απάντηση» και την «έλλειψη ανθρωπιάς» του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες που επέστρεψαν στο Καλαί, σε μια επιστολή του προς τον Βρετανίδα ομόλογό του Πρίτι Πατέλ.

Επιδιώκοντας να ενώσουν τις οικογένειές τους στη Μάγχη, περίπου 150 Ουκρανοί που εγκατέλειψαν τη χώρα τους από τότε εισέβαλε η Ρωσία κλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από Βρετανούς αξιωματούχους να «γυρίσουν πίσω» και να «πάνε στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες» για να λάβουν τη βίζα τους, στα προξενεία, είπε σε αυτήν την επιστολή που έλαβε σε γνώση το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εδώ και αρκετές ημέρες, η κατάσταση έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, των οποίων οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες λόγω του θέματος των παράνομων διελεύσεων μεταναστών.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει «ένα είδος προξενείου» στο Καλαί για την έκδοση βίζας απευθείας στους Ουκρανούς εκεί.

Αλλά «προς το παρόν, είναι «θα δούμε, θα δούμε»,, έχουν περάσει τέσσερις μέρες τώρα», είπε σε έντονο τόνο ο Νταρμανέν στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 και στο τηλεοπτικό δίκτου Cnews.

«Έχω πολύ καλές σχέσεις με την κα Πατέλ», συνέχισε. «Είμαι σίγουρος ότι είναι μια καλή γυναίκα. Θα λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά πρέπει να το λύσει γρήγορα».

Σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου για να σχολιάσει, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε άμεσα.

Η βρετανική κυβέρνηση που επικρίνεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο για την έλλειψη γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες, αυτή την εβδομάδα χαλάρωσε τους όρους για τη χορήγηση βίζας σε Ουκρανούς με συγγενείς στη χώρα.

Οι Βρετανοί και οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να φέρουν μέλη της οικογένειάς τους που ζουν στην Ουκρανία, τα οποία μπορούν να λάβουν άδεια παραμονής τριών ετών, μετά από ελέγχους ασφαλείας.

Θεοδωρικάκος: “Άδικη, παράνομη και παράλογη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Ουδετερότητα απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει”

Την αταλάντευτη εναντίωση της Ελλάδας σε κάθε αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε άδικη, παράνομη και παράλογη πολεμική επέμβαση.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε στη σημερινή εκδήλωση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «είμαστε ενάντια στην επιβολή ενός κράτους σε ένα άλλο με τη στρατιωτική ισχύ. Και γι’ αυτό δεν φοβόμαστε ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας. Πάντα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Δεν κρυβόμαστε». Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αθετήσει την αυτονόητη δέσμευσή της να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο, τα σύνορα, τις αξίες και την ηθική του ευρωπαϊκού πολιτισμού και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση διασφαλίζει με πράξεις την ασφάλεια της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι άδικη, παράνομη, παράλογη πολεμική επέμβαση

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, οι οποίες ήταν και ο λόγος για τον οποίο δεν κατέστη εφικτή η παρουσία του στην εν λόγω εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως «Ζούμε σε μία ταραγμένη εποχή. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλάζει δραματικά τα δεδομένα του σύγχρονου κόσμου. Είναι μια άδικη, παράνομη, παράλογη πολεμική επέμβαση που δυστυχώς μας γυρίζει σε προηγούμενους αιώνες». Κατέστησε σαφές ότι «ουδετερότητα απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει. Το να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε δεν είναι επιλογή για τους Έλληνες. Ό,τι κάνουμε προκύπτει ως θέση αρχών και ως θέση που εκπροσωπεί το εθνικό μας συμφέρον. Αυτό και μόνο υπηρετούμε. Γι’ αυτό, είμαστε ενάντια στον πόλεμο, είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε ενάντια στην επιβολή ενός κράτους σε ένα άλλο με τη στρατιωτική ισχύ. Και γι’ αυτό δεν φοβόμαστε ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας. Πάντα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Δεν κρυβόμαστε».

Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η «η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της, τις αξίες και την ηθική του ευρωπαϊκού πολιτισμού, υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο», διαμηνύοντας ότι «από αυτό το χρέος, την αυτονόητη υποχρέωση, από αυτό το καθήκον μας, δε θα κάνουμε ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες. Είμαστε πάντα έτοιμοι, αστυνομία, στρατός και ο Ελληνικός λαός, οι πολίτες με απόλυτη ενότητα». Υπογράμμισε ότι οι «Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από πολλούς άλλους, ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση» γεγονός το οποίο έχουν αποδείξει, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι Εβρίτες, «οι ακρίτες της πατρίδας μας που φυλάτε σύγχρονες Θερμοπύλες». Ενδεικτική αυτής της ετοιμότητας, είναι σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, η απάντηση που το 2020 «όλοι μαζί δώσαμε στην ασύμμετρη απειλή με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι στα σύνορά μας. Ήταν ο Μάρτιος και ο Απρίλιος του 2020, όταν τα στελέχη μας, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ένστολοι πολίτες, οι αστυνομικοί μας ήταν εδώ, δίπλα σας. Υπερασπίστηκαν τα σύνορα και ταυτόχρονα απέδειξαν ότι ξέρουν να σώζουν και ανθρώπινες ζωές. Και αυτό συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. Πρόσφατα Έλληνες αστυνομικοί έσωσαν μετανάστες στον Έβρο, κυρίως γυναίκες και παιδιά της γειτονικής χώρας που κινδύνευαν».

Η κυβέρνηση διασφαλίζει με πράξεις την ασφάλεια της χώρας

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον του ελληνικού λαού. «Διασφαλίζει με πράξεις την ασφάλεια της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Αναπτύσσει ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε ειδική μνεία και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα η κοινωνία των πολιτών. «Η προσφορά στον συνάνθρωπο, ο εθελοντισμός, είναι μέρος της λύσης για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Είναι μέρος της λύσης για να είναι πάντα η πατρίδα μας ασφαλής. Είναι η δική σας απάντηση, η απάντηση που δίνουν οι ενεργοί πολίτες, οι οποίοι έχουν τη γνώση και τη θέληση να κάνουν πάντοτε αυτό που πρέπει. Η δράση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, είναι η απόδειξη ισχύος ενός αξιώματος που μοιάζει κλισέ, αλλά δεν είναι: ‘Μαζί μπορούμε’. Η δική σας δράση, η δράση των εθελοντών είναι παράδειγμα και οδηγός για το τι μπορούμε να πετύχουμε σε πολλά πεδία».

Με πληροφορίες από Ν.Χ., ΓΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ, Οpen, Πρώτο Θέμα 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα