Featured

Κάθε ζωή είναι πολύτιμη ανόητοι

Τι απαντά μία γιατρός στο σκεπτικό: "έλα μωρέ κάτι γεροί και άρρωστοι πεθαίνουν από τον ίο"

Parallaxi
κάθε-ζωή-είναι-πολύτιμη-ανόητοι-649938
Parallaxi

ηλικιωμένοι

Λέξεις: Έλενα Μηλιώτη

Διάβαζα πριν λίγες ημέρες για θάνατο συνανθρώπου μας 68 ετών με υποκείμενα νοσήματα λέει, δυσλιπιδαιμία (δηλ κοινώς αυτό που λέει ο κόσμος «χοληστερίνη») και υποθυρεοειδισμό. Κάποια άλλη γυναικά που έφυγε από τη ζωή από covid-19, ετών 74, είχε διαβάζω ως υποκείμενα άνοια και αρτηριακή υπέρταση.

Έχει χαθεί η μπάλα. Εγώ αυτό έχω να πω. Το προσδόκιμο ζωής, η επιστήμη, που κάποιοι έχουν καταστήσει ως εχθρό και συνώνυμο με σατανικές δυνάμεις, έχει καταφέρει μέσα σε 70 χρόνια, να το ανεβάσει κατά 30 έτη. Το 1950 το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως ήταν μόλις 47 έτη και τώρα είναι 75 έτη, στην Ευρώπη είναι 82 έτη.

Η επιστήμη και τα επιτεύγματα μας ως ανθρωπότητα, το να προσφέρουμε δηλαδή παράταση ζωής στο ανθρώπινο είδος με καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και πρόληψη και καταπολέμηση και θεραπεία και εκρίζωση πολλών ασθενειών, ποδοπατιέται καθημερινά από ανθρώπους γύρω μας ηθικά χρεωκοπημένους που σηκώνουν τους ώμους αδιάφορα μουρμουρώντας ότι «έλα μωρέ ηλικιωμένοι και με προβλήματα πεθαίνουν.»

Εγώ λέω ότι για κάθε θάνατο συνανθρώπου μας κάτω ή πάνω από το προσδόκιμο, που πεθαίνει από έναν ιό που θα μπορούσαμε να μην είχε κολλήσει κι ενώ είχε ακόμη μπροστά του λίγα ή πολλά χρόνια ζωής ακόμη να ζήσει, βιώνουμε μια αποτυχία ως κοινωνία. Και είναι η απόλυτη ηθική χρεωκοπία της κοινωνίας μας το ανασήκωμα των ώμων και το «έλα μωρέ κάτι γεροί και άρρωστοι πεθαίνουν από τον ίο». Γιατί κάθε ζωή είναι πολύτιμη. Και αυτό δεν ήταν πάντα δεδομένο για την ανθρωπότητα. Αυτό αποτελεί κατάκτηση την οποία εσείς πετάτε στα σκουπίδια.

Όσο για τους εξυπνοβλάκες που προτάσσουν ως επιχείρημα το ότι πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο ή άλλες αιτίες, η απάντηση βρίσκεται στην αλματώδη αύξηση του προσδόκιμου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες ακριβώς γιατί η επιστήμη και οι επιστήμονες ακούραστα αγωνίζονται και βρίσκουν τις αιτίες και τις θεραπείες και την πρόληψη προκείμενου να ζούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας.

Και τα καταφέρνουν αγαπητοί αντιεμβολιαστές, αντιμασκιστές και αρνητές του ορθού και επιστημονικού λογού και τρόπου σκέψης και ζωής.

Ηθικά χρεωκοπημένοι. Αυτό είστε.

*Η Έλενα Μηλιώτη είναι γιατρός

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα