Ελλάδα

Καβάλα: Σοβαρός τραυματισμός αθλητή σε αγώνα Motocross

Ποια η κατάσταση της υγείας του

Parallaxi
καβάλα-σοβαρός-τραυματισμός-αθλητή-σ-924126
Parallaxi

Νέο ατύχημα σημειώθηκε σε αγώνα Motocross στην πίστα Κρηνίδων Καβάλας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με έναν νεαρό επιβάτη να νοσηλεύεται στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ως μεμονωμένο γεγονός, το οποίο προήλθε από λάθος χειρισμό του οδηγού και έγινε στο πλαίσιο του κατά κοινή παραδοχή επικίνδυνου αθλήματος motocross, χαρακτηρίζει το ατύχημα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας του Αθλητικού Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Κρηνίδων, Παναγιώτης Αρσονιάδης στο ethnos.gr

Ο αθλητής που τραυματίστηκε, Μανώλης Κρητικός, ανήκει στη Μοτολέσχη Καβάλας και κατά τον κ. Αρσονιάδη το ατύχημα έγινε σε ένα άλμα που επιχείρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Όπως μας είπαν συναθλητές του, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά του, το ατύχημα έγινε σε κάποιο άλμα από λάθος χειρισμό, κάτι που, δυστυχώς, είναι σύνηθες σε αγώνες motocross. Όλοι γνωρίζουν την επικινδυνότητα του αθλήματος και για το λόγο αυτόν λαμβάνονται και τηρούνται απολύτως όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σε κάθε αγώνα υπάρχουν δύο ασθενοφόρα αλλά και γιατροί», λέει στο ethnos.gr ο κ. Αρσονιάδης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο αθλητής τραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του και κυρίως στα πόδια, τη λεκάνη και τα χέρια. Υποβλήθηκε σε εγχειρίσεις και ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Καινούργια και ιδιαίτερα ασφαλής η πίστα»

Κατά τον κ. Αρσονιάδη, η πίστα των Κρηνίδων είναι σχεδόν καινούργια και ίσως η πιο ασφαλής στην Ελλάδα. Πριν από περίπου ένα χρόνο πήρε την άδεια για τη διενέργεια αγώνων motocross και αυτός που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν ο δεύτερος επίσημος αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα.

«Η πίστα είναι καινούργια. Πήρε άδεια πριν από περίπου ένα χρόνο και κατά συνέπεια δεν έχει ιστορικό ατυχημάτων. Ήταν ο δεύτερος αγώνας motocross που διενεργήθηκε εδώ. Η πίστα μας είναι η πιο ασφαλής στην Ελλάδα και αυτό μας το λένε και Ευρωπαίοι αθλητές. Πρόσφατα ο πρωταθλητής motocross της Βουλγαρίας μας είπε ότι η πίστα των Κρηνίδων δημιουργεί ένα αίσθημα τεράστιας ασφάλειας. Το ελάχιστο πλάτος της πίστας είναι εννέα μέτρα, όταν άλλες πίστες έχουν πλάτος μόλις έξι μέτρων», τονίζει ο κ. Αρσονιάδης.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν το δεύτερο που σημειώθηκε σε αγώνα motocross τους τελευταίους μήνες στη Βόρεια Ελλάδα. Τον περασμένο Οκτώβριο, στην πίστα των Γιαννιτσών, μία μηχανή έπεσε πάνω σε θεατές, με αποτέλεσμα ένας 27χρονος να υποκύψει στα τραύματά του μετά από περίπου δύο εβδομάδες και να τραυματιστεί σοβαρά ένας 16χρονος.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα