Top

Έκλεισαν τα μπαρ και κατέληξαν στα λιμάνια – Τι συνέβη τα μεσάνυχτα σε 5 τουριστικές περιοχές

Το "Κίνημα της πλατείας" φαίνεται πως αναβιώνει μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα

Parallaxi
έκλεισαν-τα-μπαρ-και-κατέληξαν-στα-λιμ-639924
Parallaxi

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλεισαν τα μεσάνυχτα στην Καβάλα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού.

Η τήρηση του μέτρου έγινε σχετικά… χαλαρά, με την αστυνομία να επιτηρεί διακριτικά όσο οι επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά.

Οι περισσότεροι όμως από τους θαμώνες φαίνεται πως δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά προτίμησαν να συνεχίσουν τη βραδινή τους έξοδο στις πλατείες της πόλης. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η proininews.gr, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να καθίσουν στα παγκάκια με την παρέα τους, όπως συνέβαινε την περίοδο της καραντίνας.

Χειρότερη η εικόνα  στη Ζάκυνθο

Μόλις τα μπαρ και τα κλαμπ του νησιού έκλεισαν δεκάδες νεαροί ξεχύθηκαν στην παραλία, σύμφωνα με το zantereport.gr προκαλώντας συνωστισμό, που είναι ένας από τους παράγοντες που βοηθάει στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Άνδρες και γυναίκες συνέχισαν να διασκεδάζουν και να πίνουν μέχρι το πρωί όπως φαίνεται και από το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

https://www.facebook.com/aldizela/videos/3327954863934242

Άλλη η εικόνα στη Λάρισα 

Πρώτη ημέρα απαγόρευσης με τα καταστήματα εστίασης κλειστά στη Λάρισα μετά τα μεσάνυχτα και με τους καταστηματάρχες να τηρούν με ευλάβεια τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού, όπως και οι ίδιοι οι πολίτες.

Και ενώ μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα όλες οι καφετέριες, τα μπαρ και οι ταβέρνες ήταν γεμάτες το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τις 12 το βράδυ άδειασαν τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καταστήματα εστίασης ζητούσαν από τους πελάτες να πληρώσουν στις 11.45μ.μ., έτσι ώστε να αρχίσουν να αποχωρούν από τα μαγαζιά και να έχουν τον χρόνο οι υπεύθυνοι να κλείσουν τα καταστήματα στις 12 ακριβώς. Όπως και έγινε αυτή την πρώτη βραδιά της απαγόρευσης.

Την ίδια ώρα άδειασαν και τα παρκινγκ στον λόφο του Φρουρίου που μέχρι τα μεσάνυχτα έσφυζε από ζωή και ξαφνικά κατέβηκαν τα ρολά παντού.

Ηράκλειο: Κατέβασαν ρολά τα καταστήματα μόλις τα ρολόγια έδειξαν «12»

Τα ρολόγια έδειξαν 12 τα μεσάνυχτα. “Η άμαξα έγινε κολοκύθα και τα άλογα ποντίκια…”. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για το γνωστό παραμύθι της Σταχτοπούτας, αλλά για το δράμα των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης και των μπαρ, που κατέβασαν ρολά πειθαρχώντας στα νέα μέτρα του κοροναϊού…

Αξίζει να σημειωθεί πως την τήρηση των μέτρων επέβλεψε η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, καθώς το προσωπικό της έκανε ελέγχους στα καταστήματα, ακριβώς στα μεσάνυχτα.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Κρήτης είναι μια από τις περιοχές της χώρας που από σήμερα εφαρμόζεται το νέο μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί! Ένα μέτρο που όπως διαβάσατε στο ekriti.gr έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων το θεωρούν άδικο, επισημαίνοντας πως κινδυνεύουν με λουκέτο, φοβούμενοι ότι οι επιχειρήσεις τους δεν θα μπορέσουν να αντέξουν με αυτή την κατάσταση.

Σήμερα, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους λόγους που οι αρμόδιοι φορείς συμπεριέλαβαν την Κρήτη στον κατάλογο των περιοχών όπου ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες στην πόλη είναι πρωτοφανείς για μέσα Αυγούστου, στην καρδιά του καλοκαιριού. Κλειστά καταστήματα, οι θαμώνες να αναγκάζονται να αποχωρήσουν (αν και πολλοί συνέχισαν στα πάρκα και στις πλατείες με μια …μπύρα στο χέρι) και οι καταστηματάρχες για μία ακόμα φορά σε απόγνωση.

Κέρκυρα: Έκλεισαν τα μαγαζιά… γέμισαν οι δρόμοι

Έκλεισαν και στην Κέρκυρα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12:00 όπως ορίζουν τα νέα μέτρα. Από τις 23:30 οι καταστηματάρχες ενημέρωναν τους πελάτες για τα νέα μέτρα  με τον κόσμο να αποχωρεί από αυτά και να συνωστίζεται στους δρόμους.

Η αστυνομία έκανε περιπολίες προκειμένου να ελέγξει αν τηρούνται τα μέτρα.

Στα Χανιά το πρώτο πρόστιμο των 10.000 ευρώ

Με παρατράγουδα ξεκίνησε στην Κρήτη η εφαρμογή του μέτρου για το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ τα μεσάνυχτα. Στα Χανιά έπεσε το πρώτο πρόστιμο των 10.000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης το φυσάει και δεν κρυώνει.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν μεσάνυχτα και το ένα μετά το άλλο τα μπαράκια και τα εστιατόρια των Χανίων άρχισαν να κλείνουν, όπως προστάζουν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το flashnews.gr οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις περιπολίες για να ελέγξουν αν εφαρμόζεται το μέτρο και μία ώρα μετά εντόπισαν ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης να σερβίρει κανονικά τους πελάτες, παρόλο που η ώρα είχε πάει 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Φυσικά οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση κι έκοψαν το πρόστιμο με τη… λυπητερή των 10.000 ευρώ, αλλά και αναστολή λειτουργία για τρεις μέρες.

Υπενθυμίζεται πως αν η ίδια επιχειρήσει παραβιάσει για δεύτερη φορά το μέτρο, τότε θα επιβληθεί αναστολή λειτουργίας για 20 μέρες.

Πηγή: zantereport.gr, proininews.gr, www.onlarissa.g, ekriti.gr, corfutvnews.gr, star.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα