Ελλάδα

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα

Ομαδικά πυρά κατά Παπαδημούλη, από Δούρου, Παππά και Ξάνθο – Δείτε τι δήλωσε

Parallaxi
καζάνι-που-βράζει-ο-συριζα-άρχισαν-τα-σ-365851
Parallaxi

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματος, με 20 μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη για αξιοποίηση από τον Αλέξη Τσίπρα νέων στελεχών, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος προκάλεσε την έκρηξη της Ρένας Δούρου.

«Στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές (οι δηλώσεις Παπαδημούλη), για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια» τόνισε η κ. Δούρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Κατηγόρησε ακόμα τον ευρωβουλευτή, πως παρότι «θορυβωδώς» δεν συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να κάνει υποδείξεις στον Αλέξη Τσίπρα από την τηλεόραση.

«Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά» πρόσθεσε η κ. Δούρου.

Διευκρίνισε πως κι εκείνη συμμερίζεται την άποψη πως τα πρόσωπα παίζουν ρόλο, ωστόσο οι αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος είναι και θέμα πολιτικών.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Παπαδημούλη κράτησε και ο Ανδρέας Ξανθός, χαρακτηρίζοντας «εκτός τόπου και χρόνου» τη σχετική συζήτηση που άνοιξε ο ευρωβουλευτής. Παράλληλα έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας, λέγοντας πως δεν αποτελεί ταμπού.

Παππάς για Παπαδημούλη: Ο κόσμος περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες

«Σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες», σχολίασε στην Ναυτεμπορική TV ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, με φόντο τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε να πλαισίωσουν τον Πρόεδρο του κόμματος στελέχη της νέας γενιάς, που κατάφεραν πρωτιές στη σταυροδοσία.

Ο κ. Παππάς τόνισε επιπλέον ότι «είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία που κρατά το τιμόνι σταθερά και η συζήτηση αυτή αφορά κέντρα που δεν θέλουν το καλό του κόμματος». Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η δήλωση του κ. Παπαδημούλη δεν είναι αυτόνομη, είπε πως «όχι, είναι μια πολιτική άποψη που είναι εντελώς άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».

Η παρέμβαση Παπαδημούλη που εξόργισε την κ. Δούρου

Οι επίμαχες δηλώσεις του ευρωβουλευτή, έγιναν στην τηλεόραση του Action24, όπου και ανέφερε ότι η πρόκληση έως τις εκλογές του Ιουνίου, είναι να βγουν μπροστά νέα στελέχη που διακρίθηκαν στις κάλπες του Μαΐου.

«Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

πηγή cnn

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα