Εκπαίδευση

Κεραμέως: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και αγγλικά στα νηπιαγωγεία

Νέες θεματικές, εργαστήρια δεξιοτήτων και αλλαγές στην αξιολόγηση από Σεπτέμβρη στα σχολεία.

Parallaxi
κεραμέως-σεξουαλική-διαπαιδαγώγηση-480521
Parallaxi
Νίκη Κεραμέως ΣΚΑΙ
Εικόνα αρχείου

Κομβικές αλλαγές φέρνει η νέα σχολική χρονιά στην εκπαίδευση, με κατεύθυνση κυρίως την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός επισήμανε ότι στόχος του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του σχολείου είναι η αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς και να δοθεί ελευθερία στους εκπαιδευτικούς.

Οι αλλαγές αφορούν όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης. Στα νηπιαγωγεία εφαρμόζεται καθολικά η δίχρονη προσχολική αγωγή και εισάγεται η αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από το Σεπτέμβριο θα εφαρμοστούν σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια εργαστήρια δεξιοτήτων με 14 θεματικές μεταξύ των οποίων η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η κυκλοφοριακή αγωγή, ο εθελοντισμός, η ρομποτική και ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Στα νηπιαγωγεία, από τα 4 έτη, θα υπάρχουν δραστηριότητες στα αγγλικά αλλά και δεξιότητες σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Αλλαγές έρχονται και στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, οι οποίοι στο εξής θα αξιολογούνται όχι μόνο από τα διαγωνίσματα αλλά και με άλλες μεθόδους, όπως εργασίες και παρουσιάσεις. Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί τη νέα σχολική χρονιά στην Α’ και Β’ Λυκείου, ενώ παράλληλα παγιώνεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής καθώς και το παράλληλο μηχανογραφικό το οποίο θα περιλαμβάνει 52 ειδικότητες για τα δημόσια ΙΕΚ.

Αξιολόγηση όμως έρχεται και για τους εκπαιδευτικούς. Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η υπουργός εξήγησε ότι η αξιολόγηση θα έχει χαρακτήρα βελτιωτικό και θα αφορά ζητήματα υπηρεσιακής και διδακτικής συνέπειας.

“Αξιολογείται κανείς και για το πώς κάνει μάθημα και για το παιδαγωγικό κλίμα μέσα στην τάξη και για το πόσο συνεπής είναι στα υπηρεσιακά του καθήκοντα”, επεσήμανε η κ. Κεραμέως διευκρινίζοντας ότι ότι αυτοί που θα αξιολογούν είναι ο Διευθυντής του σχολείου, ο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης και ο σύμβουλος ειδικότητας.

Πληροφορίες: ΣΚΑΙ, ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα