Διεθνή

Κίνα – Κοροναϊός: Οδηγίες για σύντομες κηδίες και αναστολή γάμων δίνει η κυβέρνηση

Στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, από τη Δευτέρα αναστέλλονται όλες οι άδειες γάμου, μέχρι νεοτέρας.

Parallaxi
κίνα-κοροναϊός-οδηγίες-για-σύντομες-547634
Parallaxi

Το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Κίνας, με ανακοίνωση, κάλεσε τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν να καθυστερήσουν τον γάμο τους, αλλά και τις οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους να κάνουν σύντομες κηδείες, εν μέσω άλλων μέτρων που έχουν επιβληθεί για να μειωθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά στους γάμους, η ανακοίνωση του υπουργείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη σημερινή ημερομηνία. Η 2α Φεβρουαρίου 2020 θεωρείται τυχερή ημερομηνία για γάμο στην Κίνα, λόγω της καρκινικής γραφής της. Στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, από τη Δευτέρα αναστέλλονται όλες οι άδειες γάμου, μέχρι νεοτέρας.

Οδηγίες έδωσε όμως το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και για τις κηδείες. Ζήτησε από τον κόσμο αυτές να γίνονται με «πιο απλό και γρήγορο τρόπο, για να αποφευχθεί η συγκέντρωση ανθρώπων», ενώ η ανακοίνωση τονίζει ότι οι σωροί των θυμάτων του κοροναϊού πρέπει να αποτεφρώνονται το ταχύτερο δυνατό. Τέλος, καλεί αυτούς που εμπλέκονται στην τέλεση των κηδειών να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα