Διεθνή

Κίνα: Στους 50 οι αγνοούμενοι δύο μέρες μετά την κατάρρευση του ανθρακωρυχείου

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής

Parallaxi
κίνα-στους-50-οι-αγνοούμενοι-δύο-μέρες-μ-977269
Parallaxi

Σχεδόν πενήντα εργαζόμενοι αγνοούνται ακόμη σήμερα Παρασκευή 24/2 στην Κίνα μετά την κατάρρευση λόφου σε τμήμα ανοικτού ανθρακωρυχείου που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, κατά νεότερο προσωρινό απολογισμό των θυμάτων.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων, μετά από διακοπή λόγω κατολίσθησης, συνεχίζουν τις έρευνες τους για τους ανθρώπους που χάθηκαν που πλέον έχουν μειωθεί στους 47.

Το κινεζικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφερε πως καταβάλλονται «όλες οι δυνατές προσπάθειες για να βρεθούν οι αγνοούμενοι» και κάλεσε να «μη χαθεί η ελπίδα πως θα βρεθούν»

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι γνωστά ως τώρα. Η Xinjing Coal Mining Company, που διαχειριζόταν το ορυχείο σύμφωνα με το CCTV, δεν απάντησε όταν το Γαλλικό Πρακτορείο προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά.

Κατά το ρεπορτάζ της κινεζικής δημόσιας τηλεόρασης, έχει αρχίσει να διενεργείται πλέον αστυνομική έρευνα. Το Νέα Κίνα μετέδωσε ότι το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησε να γίνει «πλήρης» έρευνα ενώ όπως αναφέρει «πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να προληφθούν δευτερογενείς καταστροφές».

Η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία είναι αραιοκατοικημένη και η οικονομία της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξόρυξη άνθρακα.

Παρά τις βελτιωμένες συνθήκες για την ασφάλεια των εργαζομένων τα δυστυχήματα στον τομέα παραμένουν συχνά, εξαιτίας της εγγενούς επικινδυνότητας της δραστηριότητας, καθώς και των αυτοσχεδιασμών σε αρκετές περιπτώσεις όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων εργασιακής ασφάλειας.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα