Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Το ποσό στην ύποπτη θυρίδα της Χίου

Ποιο είναι το ποσό; - Η μητέρα γνώριζε.

Parallaxi
κιβωτός-του-κόσμου-το-ποσό-στην-ύποπτη-937649
Parallaxi

Το ποσό των 57.350 ευρώ, εντόπισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας μετά το άνοιγμα της «ύποπτης» θυρίδας στη Χίο, στο πλαίσιο των ερευνών για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια των ερευνών σε συγγενικά πρόσωπα του Πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, αλλά και άλλων πρώην μελών του ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η θυρίδα έχει ιδιοκτήτρια τη μητέρα του πρώην επικεφαλής της Οργάνωσης, ενώ πληρεξούσιος είναι ο αδερφός του. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε επισκεφθεί την τραπεζική θυρίδα τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την έως τώρα έρευνα, δεν προκύπτει ότι τα χρήματα σχετίζονται με την Κιβωτό και φέρεται να είναι του αποθανόντα πατέρα του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ.

«Ήξερα για τη θυρίδα», λέει η μητέρα του πατέρα Αντωνίου

Η μητέρα του πατέρα Αντωνίου, που ζει σε μοναστήρι της Χίου μίλησε στον Alpha για τη θυρίδα που βρέθηκε στο όνομά της αλλά και για τον τραπεζικό λογαριασμό με τις 60.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δήλωσε πως γνώριζε για την ύπαρξη θυρίδας στην τράπεζα καθώς και για το γεγονός πως είναι στο όνομά της. «Το ήξερα ότι έχω θυρίδα στην τράπεζα», δήλωσε, ενώ αναφερόμενη στον λογαριασμό με τις 60.000 ευρώ που βρέθηκε στο όνομά της είπε:

«Αυτά τα είχαμε πάει για τα παιδιά, ρωτήστε τον πάτερ. Το ήξερα ότι αυτά τα λεφτά ήταν στο όνομά μου, το ήξερα… Του μπαμπά… Του άντρα μου… Τα είχαμε πάρει και τα μοιράσαμε στα παιδιά μας… Η θυρίδα δεν θυμάμαι τι έχει… έχει κάτι…», ακούγεται να λέει η γυναίκα.

Στο σύντομο διάλογο που είχε με τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται πως αναγνωρίζει ότι ήταν στη μετοχική σύνθεση της Κιβωτού του Κόσμου γεγονός που διέψευδαν δύο από τα παιδιά της.

Πηγή: iEidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα