Διεθνή

Κολομβία: Από αγνώστους δολοφονήθηκε δημοσιογράφος

Η εισαγγελία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ξεκίνησε προκαταρκτική και έστειλε επί τόπου ερευνητές για «να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα»

Parallaxi
κολομβία-από-αγνώστους-δολοφονήθηκε-942170
Parallaxi

Ένας Κολομβιανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη νοτιοδυτική Κολομβία, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Ο Ουάιλντερ Αλφρέδο Κόρδοβα δολοφονήθηκε από αγνώστους που επέβαιναν σε ένα μηχανάκι στην κοινότητα Ελ Ουνιόν, στην επαρχία Ναρίνο, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης αυτής.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ξεκίνησε προκαταρκτική και έστειλε επί τόπου ερευνητές για «να ξεκαθαρίσουν τα γεγονότα».

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου» έγραψε εξάλλου στο Twitter η FLIP μια μη κυβερνητική οργάνωση που αγωνίζεται για την ελευθερία του Τύπου στην Κολομβία.

Ο Κόρδοβα ήταν διευθυντής του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TV Union και στην προσωπική σελίδα του στο Facebook επέκρινε τις τοπικές αρχές για την ανασφάλεια που επικρατούσε στην περιοχή, υπενθύμισε η FLIP. «Ζητάμε από τις τοπικές και εθνικές αρχές να ερευνήσουν γρήγορα το έγκλημα για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι» και «να λάβουν υπόψη τους στην έρευνα» την πιθανότητα η δολοφονία να σχετίζεται με τη δημοσιογραφική δουλειά του θύματος, πρόσθεσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα