Όσα «παγώνουν» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης λόγω κοροναϊού

Τι ανακοινώθηκε.

Parallaxi
όσα-παγώνουν-από-τον-δήμο-θεσσαλονί-520037
Parallaxi
Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

Ανακοίνωση για τα δωμάτια γειτονίας

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα και σε εναρμόνιση με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αναστέλλεται η λειτουργία των «Δωματίων Γειτονιάς» του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις Κοινότητες 2η, 3η και 4η, από σήμερα 11 Μαρτίου 2020 και για 14 ημερολογιακές μέρες. Σε περίπτωση έκδοσης εγκυκλίου ή Κ.Υ.Α. που θα προβλέπει κάτι διαφορετικό, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κορονοϊό, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις Ανοιχτή σκηνή- Θεατρικές φωνές της πόλης και Διανυκτέρευση στα μουσεία.

Αναβολή προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα φάση»

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται για το μήνα Μάρτιο το πρόγραμμα με τίτλο «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα φάση» που υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτησης και Διά Βίου Μάθησης και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο 18ο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Παπάφη 130Α) και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132) λόγω προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, βάσει των ανακοινώσεων του Εθνικού Οργανισμού Υγείας και των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σας αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις-δηλώσεις συμμετοχής στα νέα προγράμματα συνεχίζoνται κανονικά στα γραφεία του Τμήματος Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 72).

Η υπηρεσία μας θα ανακοινώσει την πορεία του προγράμματος μέσω του site του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναστολή λειτουργίας δημοτικών γυμναστηρίων και δημοτικών κολυμβητηρίων

Αναστέλλεται από την Τετάρτη 11 Μαρτίου και για 14 ημέρες η λειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων και του δημοτικού κολυμβητηρίου λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Αναστολή λειτουργίας Δομών στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας των προγραμμάτων, “Σχολές Γονέων”, Κοινωνικό Φροντιστήριο “Πορτοκαλιάν”, “Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο” λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης στα πλαίσια πρόληψης της δημόσιας υγείας από την μετάδοση ιογενών λοιμώξεων.

Mε τις ίδιες οδηγίες ανεστάλη η λειτουργία Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών όλων των Δομών του Δήμου Θεσσαλονίκης και η συμμετοχή των ωφελουμένων παιδιών του προγράμματος REACT στα προγράμματα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων της ΧΑΝΘ και της ARSIS.

Eπαναλαμβάνουμε τις γενικές οδηγίες προφύλαξης όλων μας για τήρηση κανόνων υγιεινής και αποφυγής συνωστισμού με την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας στις υπηρεσίες συναλλαγής.

Συστήνεται σε όλες και όλους να αποφεύγεται η προσέλευση στις υπηρεσίες σε περιπτώσεις ύπαρξης υπόνοιας συμπτωμάτων αναπνευστικής λοίμωξης κάθε είδους για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των υπηρεσιών στις οποίες προσέρχονται.

Πρόγραμμα εκμάθησης ρωσικής γλώσσας 

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται για το μήνα Μάρτιο το πρόγραμμα ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης λόγω προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, βάσει των ανακοινώσεων του Εθνικού Οργανισμού Υγείας και των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η υπηρεσία μας θα ανακοινώσει την πορεία του προγράμματος μέσω του site του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναστολή λειτουργίας εργαστηρίων στην Ε’ Κοινότητα

Αναστέλλεται έως τις 24/3/2020 η λειτουργία των εργαστηρίων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της Ε’ Κοινότητας μετά την Κ.Υ.Ε. με την οποία αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αναβολή προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται για το μήνα Μάρτιο το πρόγραμμα δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο 18ο Λύκειο Θεσσαλονίκης (Παπάφη 130Α) και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132) λόγω προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, βάσει των ανακοινώσεων του Εθνικού Οργανισμού Υγείας και των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η υπηρεσία μας θα ανακοινώσει την πορεία του προγράμματος μέσω του site του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναβολή των βιωματικών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλονται λόγω προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 τα Βιωματικά Σεμινάρια Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης του κ. Τσέλιου Δημήτριου που είχαν προγραμματιστεί για την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα